Κύπρος: Μετά το οικόπεδο «10» παίρνει σειρά και το «7» με ENI και TOTAL να ετοιμάζουν τα τρυπάνια τους

Σε κλειστή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, που προφανώς σκόπιμα ορίστηκε αμέσως μετά την άφιξη του γεωτρύπανου Stena IceΜax, ο υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε εμπιστευτικά για τα κρίσιμα εν εξελίξει ενεργειακά θέματα, κάτι που γίνεται σε τακτική βάση τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης ενημέρωσε τους βουλευτές σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα της ExxonMobil – Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10, τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις που ξεκινούν και τις σημαντικές προσδοκίες από αυτές.

Επίσης ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα εξελίξεις σε σχέση με το υπό επεξεργασία γεωτρητικό πρόγραμμα των Εni και ΤOTAL, περιλαμβανομένων και των προθέσεών τους για να τρυπήσουν και στο τεμάχιο 7 –για το οποίο υπήρξαν και πρόσφατες απειλές από την Τουρκία– αν τους ανατεθεί το συγκεκριμένο τεμάχιο στο πλαίσιο της διαδικασίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στην εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Πηγή Philenews