Κύπρος: Μπαράζ διαβημάτων στο Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω τουρκικής προκλητικότητας

Η Kύπρος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και προβαίνει σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αναστασιάδης

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Κύπρος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και προβαίνει σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Πελένδρι, ο κ. Πελεκάνος κληθείς να αναφερθεί στο περιστατικό επίθεσης τουρκικής ακταιωρού σε σκάφος της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας, είπε ότι «έχουμε καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό από την πρώτη στιγμή. Όλοι έχετε ακούσει τις δηλώσεις των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπηρεσιών του κράτους, για παράδειγμα του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας.

Προφορικά και γραπτά διαβήματα

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών έχει προβεί πρώτα σε προφορικά και μετά σε γραπτά διαβήματα, στα οποία καταγράφεται η θέση της δικής μας πλευράς. Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τα ΗΕ και αναμένουμε να προχωρήσει αυτή η διερεύνηση και θα τοποθετηθούμε αναλόγως των εξελίξεων». Κληθείς να πει προς σε ποιες κατευθύνσεις γίνονται τα διαβήματα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «όπως σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση και φυσικά μια από αυτές είναι και η πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη μετάβαση του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν εκδηλώνεται μόνο μέσα από αυτή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, αλλά ποικιλοτρόπως και με επιθετική διάθεση όλο το τελευταίο διάστημα.

Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, η Κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Μονίμων Μελών ή μη Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, με στόχο να αποτραπεί η οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια και για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσελίκ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: «Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μέσω επιδείξεων ισχύος»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο