RAF: Φτιάχνει νέο σταθμό επικοινωνιών στην Δεκέλεια της Κύπρου

Η Κύπρος έρχεται στο επίκεντρο της προσοχής του Λονδίνου, καθώς φαίνεται ότι τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο για την κατασκευή ενός νέου κέντρου επικοινωνιών σε βάση της RAF (που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κυπριακή Δημοκρατία), σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας πριν από λίγες ημέρες.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ότι ο σκοπός του «έργου υποδομής μικρής κλίμακας» είναι «ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων επικοινωνίας και η αύξηση του βαθμού ανθεκτικότητας των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο πεδίο αυτό».

Όπως μετέδωσε και το Defense News, η καινούρια αυτή εγκατάσταση θα κατασκευαστεί εντός της Ανατολικής Περιοχής Κυρίαρχων Βάσεων στη Δεκέλεια, που περιλαμβάνει τον σταθμό Αγίου Νικολάου, ο οποίος διαθέτει έναν αρκετά σημαντικό σημαντικό κεντρικό σύστημα συλλογής πληροφοριών και βρίσκεται περίπου 175 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μεσογείου της Συρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αεροπορικές δυνάμεις της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη βάση στο Ακρωτήρι ως ορμητήριο για επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Φωτογραφία αρχείου