Μήνυμα Χριστόφια…στη Φενέρμπαξε

Με δήλωση που έκανε στην  τουρκική εφημερίδα »Χουριέτ» στη Νέα Υόρκη, ο Προεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι θα παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΛ – Φενερμπαχτσέ, στις 25 οκτωβρίου, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League και έδωσε προσωπική εγγύηση σχετικά με το ότι δεν θα βιωθεί κανένα πρόβλημα ασφαλείας στον αγώνα. 

Απευθυνόμενος  στους ποδοσφαιριστές της τουρκικής Φενέρμπαχτσε ο κ Δ.Χριστόφιας τους είπε να μην ανησυχούν για την ασφάλεια τους. Θα κατοχυρώσουμε την ασφάλεια της Φενερμπαχτσέ, πρόσθεσε.

Επίσης σχετικές  δηλώσεις έκανε ο ηγέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και διατύπωσε πως ο αθλητισμός είναι μια πολιτισμένη δραστηριότητα και για αυτό οι Κύπριοι θα προσφέρουν την καλύτερη φιλοξενία στους αθλητές και φιλάθλους που θα έρθουν από την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν μπορεί να βιώθηκαν κάποια ανεπιθύμητα γεγονότα, όμως ανέφερε πως τα μεγαλοποίησε ο τύπος,μετέδοσε η τουρκική τηλεόραση.
Τέλος, ο κ Χριστόφιας  λέγοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά την Τουρκική ομάδα Fenerbahçe, έκανε έκκληση στους οπαδούς της να συνοδεύσουν την ομάδα τους χωρίς να νιώθουν κάποια ανασφάλεια.