OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Ανοητολογίες» τα περί ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές

17/02/2018 - 18:27
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κατηγορίες περί της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές είναι απλώς «ανοητολογίες», εκτίμησε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μία ημέρα μετά την παραπομπή 13 Ρώσων πολιτών και τριών οντοτήτων για τη φερόμενη παρέμβασή τους στην πολιτική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Οσο δεν υπάρχουν γεγονότα, όλα τα άλλα είναι απλώς ανοητολογίες» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Όσο για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος των Ρώσων, απέφυγε να σχολιάσει εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις των αμερικανικών αρχών είναι αλληλοσυγκρουόμενες.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν διαβεβαιώσει ότι «καμία χώρα δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών».

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν όντως δηλώσει στο παρελθόν ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 δεν ήταν αποτέλεσμα της ρωσικής ανάμιξης αλλά ότι η Μόσχα πράγματι προσπάθησε να αναμιχθεί στην πολιτική διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας, υποστράτηγος Χ.Ρ. Μακμάστερ, έκρινε ότι υπάρχουν «πραγματικά αδιάψευστες αποδείξεις» εναντίον της Ρωσίας στο θέμα αυτό. «Η Ρωσία θα πρέπει να επανεκτιμήσει όσα μηχανεύεται γιατί απλώς δεν λειτουργούν», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας ως απόδειξη το γεγονός ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί συγκροτούν ενιαίο μέτωπο σε ό,τι αφορά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «παράλογο» το κατηγορητήριο σε βάρος των 13 Ρώσων πολιτών. Στο έγγραφο της παραπομπής τους δεν γίνεται καμία αναφορά σε ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι 13 Ρώσοι και τρεις εταιρείες κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση των ΗΠΑ, τρεις από αυτούς κατηγορούνται επίσης για τραπεζική απάτη και πέντε για κλοπή ταυτότητας με επιβαρυντικά στοιχεία. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο επιχειρηματίας Εβγκένι Πριγκόζιν που πρόσκειται στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΗΠΑΛΑΒΡΟΦΡΩΣΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

31/01/2026 - 10:01
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

31/01/2026 - 09:09
ΔΟΑΕ - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια»

30/01/2026 - 20:33

Διαβάστε Επίσης

Παρουσία αρχηγού ΓΕΣ στη σύσκεψη των διοικητών ΚΕΝ, ΣΥΠΟ και ΚΔΒΜ [pics]

AH-64E Apache: 30 ελικόπτερα αξίας 3,8 δισ. δολαρίων αγοράζει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Ελλάδα τιμά τους 3 ήρωες»

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παρέδωσαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

ΗΠΑ: Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

F-16 Block 50: Πέρασε ΣΑΓΕ το πρόγραμμα αναβάθμισης των 38 μαχητικών – Η διαμόρφωση και το «αγκάθι» του χρονοδιαγράμματος

Top News

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ χτυπούν από την Κυριακή όλη τη χώρα - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Γιατί πολλοί γονείς δεν είδαν την αύξηση στο μισθό τους μετά τη νέα φορολογική κλίμακα

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση, σπάνια εμφανίζεται αλλά πάντα γίνεται θέμα

Δημοσκοπήσεις: Ποιος «φοβάται» την Καρυστιανού - ΠΑΣΟΚ και Τσίπρας ψάχνουν «ρεύμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert