OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Η Γραμματεία του ΟΗΕ απαγόρευσε την παροχή βοήθειας για την οικονομία της Συρίας

20/08/2018 - 16:55
Share on FacebookShare on Twitter
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ εξέδωσε μυστική οδηγία με την οποία απαγόρευε την παροχή βοήθειας στη Συρία για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Γκεμπράν Μπασίλ, και στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα για τη Συρία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ απαγόρευσε μυστικά σε τμήματα του οργανισμού να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της Συρίας.

«Αποδείχθηκε ότι το πολιτικό τμήμα της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ πράγματι δημοσίευσε και κυκλοφόρησε μέσα σε όλο το σύστημα του ΟΗΕ, τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, μία μυστική οδηγία που απαγόρευε σε οργανισμούς οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα να παίρνουν μέρος σε οποιαδήποτε σχέδια για την ανάκαμψη της συριακής οικονομίας. Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, τίποτα παραπάνω», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λίβανος υποστηρίζει την προσπάθεια της Ρωσίας για τους Σύρους πρόσφυγες και ελπίζει ότι θα εφαρμοστεί, δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών, Γκεμπράν Μπασίλ.

Απαντώντας, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να βοηθήσει στην επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό. Όπως εξήγησε, η Ρωσία «διατηρεί επαφή με τη συριακή κυβέρνηση» και με τις χώρες που φιλοξένησαν τους πρόσφυγες.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν τεχνητά να επιβραδύνουν την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία, καθώς αρνούνται να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση των υποδομών της Συρίας, δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επιβραδύνουν τεχνητά τη διαδικασία επιστροφής των προσφύγων καθώς αρνούνται να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση των υποδομών στη Συρία. Πριν λίγες ημέρες, η Ουάσινγκτον φιλοξένησε μια συνάντηση μεταξύ του (ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία) Στάφαν ντε Μιστούρα και του (υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ) Μάικ Πομπέο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποίησε τη φράση «είναι πρόωρο ακόμη και το να συζητήσουμε για την αποκατάσταση της Συρίας» στη δήλωση μετά τις συνομιλίες τους», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η δήλωση του Λαβρόφ έρχεται μετά τις διεξοδικές διμερείς συνομιλίες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, το Σάββατο, όποτε και κάλεσαν σε ανθρωπιστική βοήθεια για το συριακό λαό και τις χώρες όπου πρόσφυγες ζουν αυτή τη στιγμή.

Πριν τη συνάντηση, ο Πούτιν είχε καλέσει τις χώρες της Ε.Ε. να ανοικοδομήσουν τη χτυπημένη από την κρίση Συρία, διασφαλίζοντας ότι Σύροι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, προειδοποιώντας ότι μία νέα μεταναστευτική κρίση θα αποτελούσε «διασπαστική επιβάρυνση» για την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι υπήρχαν περίπου πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες στις γειτονικές με τη Συρία χώρες, συμπεριλαμβανομένου περίπου ενός εκατομμυρίου στο Λίβανο.

Πηγή: Sputnik

Tags: ΗΠΑΛΑΒΡΟΦΟΗΕΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑ

Related Posts

Κατάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Υπό έλεγχο η φωτιά στην κυριότερη μονάδα LNG μετά από ιρανική επίθεση – Αναχαιτίσεις σε Εμιράτα και Ριάντ

18/03/2026 - 22:18
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ έπληξε πάνω από 5 πολεμικά πλοία του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα, σύμφωνα με το Axios

18/03/2026 - 22:12
Ισπανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Αποσύρει 300 στρατιώτες από το Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

18/03/2026 - 21:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 2003 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους διατάσσει την επίθεση κατά του Ιράκ

Κατάρ: Υπό έλεγχο η φωτιά στην κυριότερη μονάδα LNG μετά από ιρανική επίθεση – Αναχαιτίσεις σε Εμιράτα και Ριάντ

Το Ισραήλ έπληξε πάνω από 5 πολεμικά πλοία του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα, σύμφωνα με το Axios

Ισπανία: Αποσύρει 300 στρατιώτες από το Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ουκρανία: Χτυπήσαμε ρωσικά εργοστάσια κατασκευής και συντήρησης αεροσκαφών Ilyushin

Τουρκία: Προτείνει επέκταση του πετρελαιαγωγού της μέχρι τη Βασόρα του Ιράκ ως εναλλακτική στα Στενά του Ορμούζ

France Libre: «Ελεύθερη Γαλλία» το όνομα του αεροπλανοφόρου που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle [pics]

Phantom MK-1: Ανθρωποειδή ρομπότ θα δοκιμάσει η Ουκρανία στα πεδία των μαχών [vid, pic]

Top News

Η Αγγελική Ηλιάδη για την αποκάλυψη περί κακοποίησης από τον Μπάμπη Λαζαρίδη: Δεν φοβάμαι πια, νιώθω περήφανη που μίλησα

Γαλάτεια Βασιλειάδη: Με τον Γιώργο Παπαδόπουλο μείναμε 2 μήνες χώρια και κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν

Eurovision: Το Ισραήλ «φλερτάρει» με αποκλεισμό από τον διαγωνισμό λόγω νομοσχεδίου για τη δημόσια τηλεόραση

Απίστευτη γκάφα στο «The Chase»: Οι παίκτες έδωσαν την ίδια λανθασμένη απάντηση με τη «Γυναίκα με τα μαύρα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert