Λευκορωσία: Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία – Προετοιμάζουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις

Η Λευκορωσία και η Ρωσία συνεχίζουν να ενισχύουν την κοινή στρατιωτική ομάδα που έχουν αναπτύξει και προετοιμάζουν κοινές ασκήσεις αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Το λευκορωσικό υπουργείο δήλωσε ότι ο στόχος της δημιουργίας μιας τέτοιας κοινής δύναμης είναι «η ενίσχυση της προστασίας και της άμυνας του κράτους της Ένωσης (της Ρωσίας και της Λευκορωσίας)».

«Προσωπικό, όπλα, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν να φθάνουν στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι τακτικές ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας είναι «για να αυξηθεί το επίπεδο μαχητικής εκπαίδευσης των αεροπορικών μονάδων». Το υπουργείο δεν αποκάλυψε την ημερομηνία των επικείμενων ασκήσεων και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία από τον Οκτώβριο και αποτελούν μέρος «περιφερειακού σχηματισμού» άρχισαν τον Δεκέμβριο να διεξάγουν γυμνάσια, που θα επιτρέψουν να γίνει η «τελική αποτίμηση του αξιόμαχου και της ετοιμότητας των μονάδων» αφού ολοκληρωθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως 9.000 ρώσοι στρατιωτικοί αναπτύσσονται στην επικράτεια προκειμένου να συγκροτηθεί «περιφερειακός σχηματισμός» για να προστατεύει τα σύνορα της χώρας, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters