Λίβανος: 4 νεκροί σε συγκρούσεις λόγω Ασαντ

 
Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες σε συγκρούσεις στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, ανάμεσα σε σουνίτες που αντιτίθενται στο καθεστώς της γειτονικής Συρίας και σε αλαουίτες, υποστηρικτές του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, δήλωσε σήμερα πηγή των λιβανικών πηγών ασφαλείας.

Οι βιαιότητες αυτές ξέσπασαν στην περιοχή αυτή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετά το θάνατο, την Παρασκευή, στο συριακό έδαφος, από πυρά του συριακού στρατού, 22 νεαρών σουνιτών που είχαν φθάσει στη Συρία από το Λίβανο για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών.

«Ο Χοντρ Χανούμπ, ένας 40χρονος, σκοτώθηκε τα ξημερώματα σήμερα στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ-Τεμπανέχ», τόνισε η ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι ένας ακόμα άνδρας, ο 27χρονος Χάλεντ Σάλεμ σκοτώθηκε σε συγκρούσεις τη νύχτα στην ίδια συνοικία.

Χθες, ένας κάτοικος της συνοικίας των αλαουιτών Τζαμπάλ Μόζεν, ο 65χρονος Μοχάμεντ Ιμπραΐμ, πυροβολήθηκε θανάσιμα όπως και ο Αμπντεραχμάν Ναζούχ, κάτοικος της Μπαμπ αλ-Τεμπανέχ.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώνονται από χθες το πρωί ανάμεσα στους κατοίκους της Τζαμπάλ Μοζέν και της Μπαμπ-Αλ Τεμπανέχ, έχουν τραυματιστεί 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δυο λιβανέζοι στρατιώτες.

Ο λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Αντνάν Μανσούρ ζήτησε από τις συριακές αρχές τον επαναπατρισμό των σορών των νεαρών σουνιτών που σκοτώθηκαν στη Συρία, δήλωσε λιβανική διπλωματική πηγή. Ο σύρος πρεσβευτής στη Βηρυτό δήλωσε ότι η χώρα του εξετάζει το αίτημα αυτό.