Λιβύη: Άρωμα τρομοκρατίας 11ης Σεπτεμβρίου

Συναγερμός σήμανε στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης καθώς όπως έγινε γνωστό, έντεκα επιβατηγά αεροπλάνα αγνοούνται στη Λιβύη μετά την κατάληψη του αεροδρομίου της Τρίπολης από αντάρτες.

Το πολιτικό και στρατιωτικό χάος που έχει προκύψει στην χώρα αυξάνει στο κόκκινο τα μέτρα επιφυλακής για το ενδεχόμενο επανάληψης τρομοκρατικών επιθέσεων όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου που εδώ και 13 χρόνια παραμένει το χτύπημα ορόσημο της ισλαμικής τρομοκρατίας στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη και αν το σενάριο να πλήξουν οι ισλαμιστές κάποιον στόχο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι μάλλον αδύνατο, παραμένει πιθανό να χρησιμοποιήσουν οι ισλαμιστές τα αεροπλάνα για να πλήξουν κάποιο κοντινό διεθνές αεροδρόμιο ή πετρελαιοπαραγωγική περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκδίδει προειδοποιήσεις σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις για την επέτειο της 9/11 αργότερα αυτό το μήνα.

Το μόνο ερώτημα είναι αν όντως αυτά τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν καθώς τα περισσότερα από τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο σημείο παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, με τρύπες από σφαίρες και κατεστραμμένα μέρη, καθώς σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και του στρατού είχαν σημειωθεί εντός του αεροδιαδρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιβύη: Πρωθυπουργός χωρίς Πρωτεύουσα ο αλ Τένι!

Στρατιωτικό και Πολιτικό χάος στην Λιβύη

ΛΙΒΥΗ: Ισλαμιστές πήραν τον ελεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης