Logistics: Αυτή είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» της Ρωσίας κατά την εισβολή στην Ουκρανία; [vid]

Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να σφυροκοπά πόλεις και χωριά στην Ουκρανία, ισοπεδώνοντας ολόκληρες εκτάσεις.

Χθες το βράδυ για παράδειγμα βομβάρδισε ανηλεώς το Μικολάγιεφ και το Χάρκοβο, με τον Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να λέει πως επλήγησαν κυρίως κατοικημένες περιοχές.

Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο των social media για τον βομβαρδισμό του Μικολάγιεφ είναι συγκλονιστικά:

Οι εικόνες από την ίδια πόλη με το πρώτο φως της ημέρας, αποκαρδιωτικές:

Κι αυτά είναι σύμφωνα με τους Ουκρανούς τα πλάνα της πόλης Μικολάγιεφ – τα οποία πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν από κάποια ανεξάρτητη πηγή – μετά τον ολονύκτιο βομβαρδισμό από τη Ρωσία:

Το ερώτημα που πολλοί διατυπώνουν την 12η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, είναι γιατί ο πολυδιαφημισμένος ρωσικός στρατός έχει «κολλήσει» στην επέλασή του, όπως για παράδειγμα η περίφημη αυτοκινητοπομπή των 45 χιλιομέτρων που προχωρά προς το Κίεβο με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν οι διαμαρτυρίες στο εσωτερικό της χώρας για τις ανθρώπινες απώλειες που καταγράφονται.

Σύμφωνα με Δυτικούς παρατηρητές, εκείνο το οποίο φαίνεται πως η Ρωσία δεν είχε υπολογίσει, ήταν ο ανεφοδιασμός των δυνάμεων της, η «επιμελητεία» ή τα λεγόμενα Logistics.

Δεν είναι τυχαίο που οι ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν – μεταξύ άλλων – τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα για τον εφοδιασμό των τεθωρακισμένων.

Μάλιστα ουκρανικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταδίδουν βίντεο με ρωσικά οχήματα να προσπαθούν να μετακινηθούν με… σκασμένα λάστιχα!

Ίσως γι αυτό πολλά ρωσικά οχήματα πέφτουν στα χέρια των Ουκρανών και μεταφέρονται με… τρακτέρ, με το «ανέκδοτο» που κυκλοφορεί να είναι ότι ο έβδομος πιό καλά εφοδιασμένος σε οχήματα στρατός του κόσμου είναι οι… Ουκρανοί αγρότες!