OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – «Χαοτική» η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας

06/06/2025 - 21:19
Λωρίδα της Γάζας

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα ή πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι του μικρού θύλακα τιμούν την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής της Θυσίας (Αΐντ αλ Άντχα).

Συνολικά, η Πολιτική Προστασία κατέγραψε 38 θύματα, εκ των οποίων 11 από ένα πλήγμα στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Αλ Μουγκάγιρ, ένας εκπρόσωπος αυτού του οργανισμού πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες και υγειονομικοί δήλωσαν στο Ρόιτερς πως ισραηλινά αεροπλάνα και άρματα μάχης ενέτειναν τα πλήγματα στην Τζαμπάλια και στην Μπέιτ Χανούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε εντολές απομάκρυνσης των κατοίκων από ορισμένα οικοδομικά τετράγωνα της βόρειας Γάζας, όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο X ο αραβόφωνος εκπρόσωπός του, Αβιτσάι Αντράε.

Χάος με την ανθρωπιστική βοήθεια

Το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF) δήλωσε στο Reuters ότι διένειμε βοήθεια σήμερα, παρότι νωρίτερα είχε ανακοινώσει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ότι οι εγκαταστάσεις του για τη διανομή βοήθειας θα παρέμεναν κλειστές μέχρι νεωτέρας και πως οι κάτοικοι θα έπρεπε να μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις «για την ασφάλειά τους», έπειτα από σειρά φονικών πυρών.

Το GHF άνοιξε δύο εγκαταστάσεις στη νότια Γάζα χθες, Πέμπτη, αφού την προηγουμένη είχε κλείσει όλους τους χώρους από τους οποίους διένειμε βοήθεια στους Παλαιστινίους έπειτα από σειρά περιστατικών με πυροβολισμούς στην περιοχή. Μέχρι στιγμής διαθέτει τέσσερα κέντρα διανομής.

Η οργάνωση παρακάμπτει τις υπηρεσίες που χορηγούσαν παραδοσιακά βοήθεια και έχει επικριθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, για έλλειψη ουδετερότητας, την οποία αρνείται.

Παλαιστίνιοι που έχουν πάρει βοήθεια από εγκαταστάσεις του GHF δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο σύστημα διανομής, λέγοντας ότι δεν υπάρχει οργάνωση και χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία χαοτική. Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση αυτή την εβδομάδα αποτυπώνουν παρόμοιες σκηνές σε μία από τις εγκαταστάσεις της.

Το GHF ανέστειλε τη διανομή βοήθειας την Τετάρτη και είπε ότι ασκεί πιέσεις στις ισραηλινές δυνάμεις ώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια των πολιτών πέρα από την περίμετρο των κέντρων του, αφότου δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στο κέντρο διανομής της Ράφα επί τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Αβιτσάι Αντράε έγραψε σήμερα στο Χ ότι οι Παλαιστίνιοι θα έχουν «ελεύθερη διακίνηση» στις εγκαταστάσεις διανομής βοήθειας από τις 06:00 έως τις 18:00, προειδοποίησε όμως πως εκτός αυτών των ωρών η περιοχή θα είναι «κλειστή στρατιωτική ζώνη» και η κίνηση εντός αυτής θα συνιστά σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Related Posts

IDF - Τούνελ - Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

09/02/2026 - 10:53
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

09/02/2026 - 10:23
FSB
ΚΟΣΜΟΣ

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

09/02/2026 - 09:49

Διαβάστε Επίσης

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

KAAN: Με AI και «loyal wingman» το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς – «Mega deal» εξετάζει το Ριάντ [vid]

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Οδησσό

Εμφύλιος στο Σουδάν: Τουλάχιστον 30 άμαχοι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων σε κέντρα υγείας

Ο Σμήναρχος ήταν τυπικός και ήπιων τόνων, αποκαλύπτει στέλεχος της ΠΑ – Γυναίκα με ρόλο «κλειδί» στο θρίλερ κατασκοπείας [vids]

Ιαπωνία: Θριαμβευτική νίκη της πρωθυπουργού Τακαΐτσι – Τα συγχαρητήρια του Τραμπ

Top News

Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: Γίνεται πόλεμος, δεν είναι ότι κάποιοι γράφουν τη γνώμη τους

Ιωάννα Τούνη: Οι διακοπές χλιδής στη Σαουδική Αραβία μέσα από νέες εικόνες - Η πόλη που την «μάγεψε»

Η Φαίδρα Δρούκα για τον σύζυγό της: Τον γνώριζα 10 χρόνια πριν να είμαστε μαζί, είναι χαμηλών τόνων

Μαρία Καρυστιανού για τα «χαμένα» βίντεο από τα Τέμπη: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας - Ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert