OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Μπαλόνια με εμπρηστικούς μηχανισμούς από τη Χαμάς – Αεροπορικοί βομβαρδισμοί από το Ισραήλ

16/06/2021 - 09:30
Λωρίδα της Γάζας
Share on FacebookShare on Twitter

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον του νότιου τμήματος του Ισραήλ, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, αυτόπτες μάρτυρες και όπως επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός.

Τα πλήγματα αυτά και η χρήση μπαλονιών για να προκληθούν εμπρησμοί είναι τα πρώτα σοβαρά επεισόδια μετά την 21η Μαΐου, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις στον θύλακα έπειτα από τις 11 ημέρες που διήρκεσε ο πόλεμος-αστραπή με 260 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, ανάμεσά τους παιδιά, εφήβους και μαχητές, και 13 νεκρούς στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα παιδί, μια έφηβη κι έναν στρατιώτη.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε τουλάχιστον μια εγκατάσταση ανατολικά της Χαν Γιούνες, πόλη στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων όπου περίπου χίλια διαμερίσματα, γραφεία και εμπορικά καταστήματα καταστράφηκαν στον νέο πόλεμο με το Ισραήλ, τον τέταρτο από το 2008. Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως άκουσε αρκετές εκρήξεις. Το ίδιο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Πρόκειται εξάλλου για τα πρώτα ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνούν οι ισλαμιστές της Χαμάς και όπου επιβάλλεται ασφυκτικός ισραηλινός αποκλεισμός αφότου ανέλαβε την εξουσία το βράδυ της Κυριακής η ετερόκλιτη συμμαχία που έβαλε τέλος στα 12 χρόνια της μονοκρατορίας του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στα ισραηλινά πολιτικά πράγματα.

Σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό επιτελείο ανέφερε ότι έπληξε εγκαταστάσεις του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς που προκάλεσαν πυρκαγιές σε χωράφια στο νότιο Ισραήλ. Διεμήνυσε ότι είναι «έτοιμο για όλα τα σενάρια», συμπεριλαμβανομένης «της επανέναρξης των μαχών», μπροστά στις «συνεχιζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες από τη Γάζα».

Τα πλήγματα και οι περίπου είκοσι εμπρησμοί, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα στην περιοχή, σημειώθηκαν την επομένη της διαδήλωσης εθνικιστών και της άκρας δεξιάς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στην οποία συμμετείχαν περίπου χίλιοι άνθρωποι και η οποία προκάλεσε οργή στους Παλαιστίνιους.

Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ κάλεσαν σε «αυτοσυγκράτηση» πριν από την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αυτή πορεία, που η νέα ισραηλινή κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ επέτρεψε να γίνει, αλλάζοντας όμως την τροχιά της για να αποφευχθούν επεισόδια με Παλαιστίνιους.

Η Χαμάς απείλησε με αντίποινα αν η πορεία αυτή, που είχε σκοπό να εορταστεί η κατάληψη και η προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, του παλαιστινιακού τομέα της ιερής πόλης, στον πόλεμο του 1967, διεξαγόταν στις μουσουλμανικές συνοικίες.

Πηγή: Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΜΠΑΛΟΝΙΑ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΙ ΜΧΑΝΙΣΜΟΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΙΣΡΑΗΛΧΑΜΑΣ

Related Posts

Κένυα: Απαράδεκτη η στρατολογήση από τη Ρωσία Αφρικανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Απαράδεκτη η στρατολογήση από τη Ρωσία Αφρικανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία

11/02/2026 - 13:18
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τετ α τετ με Νετανιάχου για την εκεχειρία στη Γάζα και το σενάριο πολέμου με το Ιράν

11/02/2026 - 09:50

Διαβάστε Επίσης

Τροχαίο με Steyr του στρατού στον Έβρο – Ελαφρά τραυματίες δύο στρατιώτες

Sunray: Το χαμηλού κόστους σύστημα laser της Ουκρανίας – Θα είναι η απάντηση στα ρωσικά Shahed;

Delian Alliance: Το ελληνικό αντι-drone σύστημα M4K15 ενσωματώνεται στα stealth USV της Polar Mist

Κένυα: Απαράδεκτη η στρατολογήση από τη Ρωσία Αφρικανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

Ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία ζήτησε να προφυλακιστεί γιατί φοβάται για τη ζωή του

Δένδιας: Εθνική αναγκαιότητα η δημιουργία αμυντικού οικοσυστήματος – Οι αναφορές σε «Ασπίδα του Αχιλλέα», «Κένταυρο», Belharra και F-35 [vid]

Hypersonica: Υπερ-υπερηχητικό πύραυλο απέκτησε η Ευρώπη – Οικονομικός και έτοιμος το 2029 [vid]

Top News

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πρώην σύντροφος του αθλητή δεν τον συγχωρεί για την απιστία παρά τη δημόσια δήλωση αγάπης

Ελένη Φουρέιρα: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα μου έκανε εντύπωση το ψωμί του εμπορίου, στην Αλβανία το έφτιαχνε η μαμά μου»

Λάκης Λαζόπουλος για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ντε Γκρες: «Τι να κάνει δηλαδή;»

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει διπλό σύστημα κακοκαιρίας - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert