OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 15 νεκροί από νέες ισραηλινές επιθέσεις – Σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι

01/12/2024 - 12:56
Λωρίδα της Γάζας

REUTERS/Raneen Sawafta

Share on FacebookShare on Twitter

Πλήγματα του ισραηλινού στρατού προκάλεσαν σήμερα (01.12.2024) τον θάνατο τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν γιατροί, με τις ισραηλινές δυνάμεις να συνεχίζουν να βομβαρδίσουν τον θύλακα και να ανατιννάσσουν σπίτια στο βόρειο τμήμα του.

Στην κεντρική Γάζα, στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, έξι άνθρωποι που βρίσκονταν σε ένα σπίτι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, ενώ άλλη ισραηλινή επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων σε κατοικία στην πόλη της Γάζας, εξήγησαν γιατροί.

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν πύραυλος έπληξε σκηνή στον καταυλισμό της Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον της Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε πολλά σπίτια στη Τζαμπαλίγια, τη Μπέιτ Χανούν και τη Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα όπου οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατική επιχείρηση από τον Οκτώβριο.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που έχει στόχο την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής, μέσω αναγκαστικών εκτοπισμών και βομβαρδισμών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη. Το Ισραήλ το αρνείται.

Ο στρατός αναφέρει ότι έχει σκοτώσει εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς στην περιοχή και τονίζει ότι επιχειρεί εκεί με στόχο να μην επιτρέψει στην παλαιστινιακή οργάνωση να ανασυνταχθεί και να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.

Συνομιλίες για κρατούμενους

Δύο Παλαιστίνιοι από τη Γάζα που ήταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ πέθαναν υπό κράτηση, ανακοίνωσε οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Με αυτούς ο αριθμός των Παλαιστίνιων φυλακισμένων που έχουν πεθάνει υπό κράτηση από την αρχή του πολέμου ανέρχεται σε 47.

Σύμφωνα με την οργάνωση, πρόκειται για τον Μοχάμαντ Ίντρις και τον Μουάτ Ραγιάν, δύο νεαρούς άνδρες περίπου 30 ετών. Η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών ανακοίνωσε ότι οι άνδρες δεν βρίσκονταν στη δικαιοδοσία της και ο ισραηλινός στρατός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των εγκαταστάσεων όπου κρατούνται Παλαιστίνιοι δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Το Ισραήλ αρνείται τις κατηγορίες που έχουν διατυπώσει παλαιστινιακές και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις οποίες κακομεταχειρίζεται και βασανίζει Παλαιστίνιους στις φυλακές και σε κέντρα κράτησης.

Στο μεταξύ ηγετικά στελέχη της Χαμάς είχαν στο Κάιρο συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους ασφαλείας προκειμένου να εξετάσουν τρόπους ώστε να υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ η οποία θα προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Η επίσκεψη αυτή αντιπροσωπείας της Χαμάς ήταν η πρώτη που πραγματοποιείται αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα αναβιώσουν τις προσπάθειες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, με τη συνεργασία του Κατάρ, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΝΕΚΡΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

Top News

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Φωτεινή Πετρογιάννη: Οι φωτογραφίες με τον γιο της και η εξομολόγηση για την εγκυμοσύνη της

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Θανάσης Αλευράς για τη ψωρίαση: «Πίστευα ότι το δημιούργησα εγώ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert