OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 28 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ – Χτυπήθηκε σχολείο με εκτοπισμένους

22/12/2024 - 12:19
εθνοκάθαρση

REUTERS/Ramadan Abed

Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα (22.12.2024) σε πλήγματα του Ισραήλ εναντίον διάφορων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, εκ των οποίων οκτώ σε πλήγμα εναντίον σχολείου όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο οικογένειες εκτοπισμένων στην πόλη της Γάζας, δήλωσαν γιατροί, ενώ ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση ενός νοσοκομείου στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Παλαιστίνιοι γιατροί επεσήμαναν ότι οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν στο σχολείο Μούσα Ίμπιν Νουσάιρ, στην πόλη της Γάζας όπου στεγάζονταν εκτοπισμένοι.

«Αεροπορική πλήγμα εναντίον του σχολείου Μούσα Ίμπιν Νουσάιρ, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, προκάλεσε οκτώ μάρτυρες, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά», διευκρίνισε από την πλευρά του ο Μάχμουντ Μπάσαλ εκπρόσωπος της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας.

REUTERS/Ramadan Abed

Ο  στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «το πλήγμα είχε στόχο μαχητές της Χαμάς που δρούσαν» από διοικητικό κέντρο μέσα από το σχολείο. Πρόσθετε ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές χρησιμοποιούσαν το σχολείο αυτό για να σχεδιάσουν και να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

«Πριν το πλήγμα είχαν ληφθεί πολλά μέτρα ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι», διευκρίνισε. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, «ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα με στόχο την οικία της οικογένειας Αμπού Σάμρα στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», προκάλεσε άλλα 13 θύματα.

REUTERS/Ramadan Abed

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι ακόμη τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινό πλήγμα με drone «εναντίον πολιτικού οχήματος». Εξάλλου τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε δύο χωριστές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα και τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας όπου ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποιεί εντατικές επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο, ο Χούσαμ Αμπού Σαφίγια διευθυντής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν δήλωσε ότι ο στρατός ζήτησε από το προσωπικό να απομακρυνθεί και να μετακινήσει τους ασθενείς και τους τραυματίες σε άλλη ιατρική δομή της περιοχής.

Ισραήλ
REUTERS/Ramadan Abed

Ο Αμπού Σαφίγια υπογράμμισε ότι αυτό είναι «σχεδόν αδύνατο», διότι το προσωπικό του νοσοκομείου δεν διαθέτει ασθενοφόρα για να μεταφέρει τους ασθενείς. Χθες Σάββατο ο διευθυντής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για φάρμακα και τρόφιμα, τονίζοντας ότι πλέον η ιατρική δομή δεν μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους ασθενείς.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας της Χαμάς προειδοποίησε ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει και ελλείψεις πόσιμου νερού. Όπως κατήγγειλε, ο ισραηλινός στρατός δεν επιτρέπει τον ανεφοδιασμό του Καμάλ Αντουάν με βασικά είδη και παρεμποδίζει την πρόσβαση των γιατρών και των νοσηλευτών σε αυτό.

Ισραήλ
REUTERS/Ramadan Abed

Ο Αμπού Σαφίγια προειδοποίησε εξάλλου ότι κάποιοι ασθενείς ενδέχεται να πεθάνουν, αν δεν λάβουν άμεσα βοήθεια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί πολιτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία, ως κάλυμμα παραβιάζοντας το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Πρόσθεσε επίσης ότι καταβάλλει προσπάθειες για να περιορίσει τις συγκρούσεις κοντά σε υγειονομικές δομές και ότι το Καμάλ Αντουάν είχε πρόσφατα ανεφοδιαστεί με καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στις πόλεις Μπέιτ Λάχια και Μπέιτ Χανούν καθώς και στον γειτονικό καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια από τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Χεζμπολάχ - Ισραήλ. - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στο στρατό να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο

29/03/2026 - 21:01
Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Φιλοξένησε συνομιλίες με Τουρκία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία – Οι προτάσεις για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

29/03/2026 - 19:02
IDF - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

29/03/2026 - 15:04

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στο στρατό να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο

Πακιστάν: Φιλοξένησε συνομιλίες με Τουρκία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία – Οι προτάσεις για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

E-3 Sentry: Ιρανική επίθεση σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αμερικανικό ιπτάμενο ραντάρ

IDF: Βομβάρδισε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και drones του Ιράν

Συρία: Ο στρατός απώθησε επίθεση drones που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράκ εναντίον αμερικανικής βάσης

Γάζα: Έξι νεκροί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο σημεία ελέγχου της αστυνομίας της Χαμάς

RUSI: Το 80% των πυραύλων αναχαίτισης Arrow που διέθετε το Ισραήλ πριν τον πόλεμο έχει εξαντληθεί

Top News

Πέγκυ Ζήνα: «Μου λείπει πάρα πολύ ο Νότης Σφακιανάκης από τη νύχτα»

Μαρινέλλα: Η ατάκα στον Γιώργο Ζαμπέτα για το τραγούδι «Σταλιά - Σταλιά» που αρνήθηκε να ερμηνεύσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Κατερίνα Καινούργιου: Η φάρσα που της έκανε ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος και το ψέμα που εκείνη πίστεψε

Πίνακες των Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς «έκαναν φτερά» από έπαυλη στην Πάρμα: 4 μασκοφόροι μπήκαν από την κύρια είσοδο, έκλεψαν και εξαφανίστηκαν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert