OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λουκασένκο: «Αν κάποια άλλη χώρα θέλει ας ενταχθεί στην ένωση Ρωσίας – Λευκορωσίας, υπάρχουν πυρηνικά όπλα για όλους!»

29/05/2023 - 22:29
Λουκασένκο
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε πως, αν οποιαδήποτε άλλη χώρα θελήσει να ενταχθεί στην ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας, υπάρχουν «πυρηνικά όπλα για όλους».

Η Ρωσία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο σχέδιό της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, στην πρώτη ανάπτυξη από το Κρεμλίνο τέτοιων όπλων έξω από τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Λουκασένκο, ο πιο σταθερός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ των γειτόνων της Ρωσίας, δήλωσε πως πρέπει να είναι «στρατηγικά κατανοητό» ότι το Μινσκ και η Μόσχα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούν.

«Κανένας δεν είναι αντίθετος το Καζακστάν και άλλες χώρες να έχουν τις ίδιες στενές σχέσεις που έχουμε εμείς με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Αν κάποιος ανησυχεί … είναι πολύ απλό: ενταχθείτε στο Ενωσιακό Κράτος της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Αυτό είναι όλο: θα υπάρχουν πυρηνικά όπλα για όλους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή είναι η δική του άποψη – όχι η άποψη της Ρωσίας. Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι επισήμως μέλη ενός Ενωσιακού Κράτους, μιας ένωσης χωρίς σύνορα και συμμαχίας ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Καζακστάν: «Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα»

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ, η χώρα του οποίου με πληθυσμό 20 εκατομμύρια κατοίκους έχει στενούς ιστορικούς δεμούς με τη Μόσχα αλλά αρνήθηκε να αναγνωρίσει την προσάρτηση από τη Ρωσία τμημάτων της Ουκρανίας, απέρριψε την πρόσκληση του Λουκασένκο να ενταχθεί στην ένωση.

«Εκτίμησα το αστείο του», δήλωσε ο Τοκάγεφ σύμφωνα με ανάρτηση του γραφείου του στην εφαρμογή Telegram, προσθέτοντας πως το Καζακστάν είναι ήδη μέλος ενός ευρύτερου εμπορικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ρωσίας, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητη μια περαιτέρω ενσωμάτωση.

«Όσο για τα πυρηνικά όπλα, δεν τα χρειαζόμαστε επειδή έχουμε ενταχθεί στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τη Συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων», δήλωσε , μια παρατήρηση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ‘καρφί’ προς τη Μόσχα και το Μινσκ. «Παραμένουμε δεσμευμένοι στις υποχρεώσεις μας βάσει αυτών των διεθνών εγγράφων».

Η Ρωσία χρησιμοποίησε το έδαφος της Λευκορωσίας για να εξαπολύσει πέρυσι τον Φεβρουάριο την εισβολή της στη γειτονική τους Ουκρανία και έκτοτε η στρατιωτική συνεργασία τους έχει ενταθεί, με κοινά εκπαιδευτικά γυμνάσια στο λευκορωσικό έδαφος.

Χθες, Κυριακή, το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως άλλη μια μονάδα πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος S-400 έφθασαν από τη Μόσχα και θα είναι σύντομα έτοιμα για μάχη.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟΚΑΖΑΚΣΤΑΝΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

26/12/2025 - 12:49
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

26/12/2025 - 12:06
Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

26/12/2025 - 11:39

Διαβάστε Επίσης

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Kommersant: «Ο Πούτιν εξετάζει την ανταλλαγή εδαφών αλλά θέλει να κρατήσει όλο το Ντομπάς»

Η Καμπότζη καταγγέλλει βομβαρδισμούς της Ταϊλάνδης παρά τις συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Τραμπ: «Εξαπολύσαμε πολυάριθμα φονικά πλήγματα σε τζιχαντιστές στη Νιγηρία – Να σταματήσει η σφαγή χριστιανών» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Τα πρώτα του λόγια μετά την σύλληψη για ενδοοικογενειακή απειλή - «Ήθελα μόνο να δω τα παιδιά μου»

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από 57χρονο, ανήμερα των Χριστουγέννων - Χάρισε ζωή με κερατοειδείς και νεφρούς

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης σε χριστουγεννιάτικη διάθεση - Οι ευχές κάτω από το στολισμένο δέντρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert