M777: Ρωσικά drones εξολόθρευσαν αμερικανικά πυροβόλα του ουκρανικού στρατού [vid]

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να «χτυπούν» ουκρανικές θέσεις των πυροβόλων M777, τα οποία παρέλαβε πρόσφατα το Κίεβο από τις ΗΠΑ.

Το βίντεο δέιχνει τις ουκρανικές δυνάμεις που σφυροκοπούνται από ρωσικά βλήματα και έπειτα τρέπονται σε φυγή για να προστατευτούν από την επίθεση.

Τα πυροβόλα μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές θέσεις ανάμεσα στα δέντρα, μέσα στο δάσος, για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους, αλλά η περιοχή βομβαρδίστηκε επίσης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποστηριζόμενα από πυροβολικό, κατέστρεψαν μια ουκρανική θέση βολής των αμερικανικών M777 των 155 χιλιοστών κοντά στον οικισμό Ποντγκόρνογιε, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Στην περιοχή του οικισμού Ποντγκόρνογιε, οι ρωσικές ομάδες μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και συστημάτων αναγνώρισης πυροβολικού καθόρισαν τις συντεταγμένες μιας θέσης βολής αμερικανικής κατασκευής πυροβόλων M777 των 155 mm που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό. Οι χειριστές μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στη θέση βολής της πυροβολαρχίας των αμερικανικών όπλων, προκαλώντας ζημιές σε πολλά από αυτά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τα πλήγματα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν θετική εξέλιξη για τη Ρωσία, καθώς η Ουκρανία έχει προκαλέσει «όλεθρο» στις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, καταστρέφοντας στόχους με τα καινούρια M777 της.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times