OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μάας: Στον αέρα η «είσοδος» της Huawei στη Γερμανία για λόγους ασφαλείας

05/11/2019 - 09:39
Μάας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έθεσε εν αμφιβόλω χθες Δευτέρα τη συμμετοχή της κινεζικής κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei στην ανάπτυξη και την κατασκευή των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς δεδομένων πέμπτης γενιάς (5G) στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο Μάας επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι η Huawei εξαρτάται από το κινεζικό Κράτος και είναι υποχρεωμένη να τηρεί την κινεζική νομοθεσία για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι διαβιβάζει πληροφορίες στις αρχές του Πεκίνου.

Η γερμανική κυβέρνηση κατά συνέπεια θα επιδιώξει να προστεθεί το κριτήριο της αξιοπιστίας στον κατάλογο των προϊόντων που προορίζονται για να κατασκευαστούν τα δίκτυα 5G, παρότι μέχρι σήμερα προβλεπόταν η αξιολόγηση του εξοπλισμού να γίνεται με αυστηρά τεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Στον έλεγχο αξιοπιστίας, οι γερμανικές αρχές θα εξετάζουν εάν οποιαδήποτε εταιρεία είναι υποχρεωμένη διά νόμου στη χώρα της να διαβιβάζει πληροφορίες και δεδομένα που θα όφειλαν να προστατεύονται, διευκρίνισε ο Μάας και συμπλήρωσε: «Αυτό συμβαίνει με τη Huawei».

Η αξιοπιστία και τα μέτρα ασφαλείας

Οι δηλώσεις αυτές του Γερμανού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζονται η πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι σήμερα ότι το Βερολίνο θα υιοθετήσει πολύ πιο αυστηρή στάση έναντι του κινεζικού κολοσσού του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ενδέχεται να την αποκλείσει από τις προμήθειες τουλάχιστον ενός μέρους των προϊόντων που θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των δικτύων 5G.

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τον περασμένο μήνα ότι ο νέος λεγόμενος κατάλογος ασφαλείας του Βερολίνου προβλέπει την αξιολόγηση τεχνικών και άλλων κριτηρίων, διαβεβαιώνοντας πάντως πως δεν θα αποκλειστεί κανείς συγκεκριμένος προμηθευτής, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός επί ίσοις όροις.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ασκεί έντονες πιέσεις στους συμμάχους της να αποκλείσουν τη Huawei, την εταιρεία που κατατάσσεται πρώτη στις προμήθειες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, με μερίδιο αγοράς 28%, διότι διατείνεται πως τα προϊόντα της έχουν κρυμμένες «πίσω πόρτες» που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Κίνα να επιδίδεται σε κατασκοπεία σε βάρος άλλων Κρατών.

Οι γερμανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, που προμηθεύονται όλες εξοπλισμό από τον κινεζικό κολοσσό, προειδοποιούν ότι ο πιθανός αποκλεισμός της Huawei θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολυετείς καθυστερήσεις και να αυξήσει κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα κόστη για την έναρξη λειτουργίας δικτύων 5G.

Η διεύθυνση της εταιρείας με έδρα τη Σενζέν διαψεύδει τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, που επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές της τον Μάιο, προκαλώντας σειρά προβλημάτων στη δραστηριότητά της και εγείροντας αμφιβολίες για το εάν μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμά της στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: 5GHUAWEIΓΕΡΜΑΝΙΑΚΙΝΑΜΑΑΣ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δεν έχουμε ενημερωθεί από το Ιράν για αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

25/03/2026 - 12:59
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

25/03/2026 - 12:56
Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25/03/2026 - 12:24

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Δεν έχουμε ενημερωθεί από το Ιράν για αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – Εντυπωσίασαν τα νέα οπλικά συστήματα [vid]

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Top News

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: «Η Σούβλα του Άρχοντα», ο λογιστής με την Porsche και ο άνθρωπος που ξετύλιξε την υπόθεση

Jeremy Meeks, ο πιο «σέξι κατάδικος»: Φυλακή με ξύλο, γυμνές φωτογραφίες από θαυμάστριες και πασαρέλες

Κατερίνα Καινούργιου: Δεν με έχει πιέσει κανείς να είμαι στην εκπομπή, θα σταματήσω 15 μέρες πριν γεννήσω

Ο Παύλος Ντε Γκρες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του Συντάγματος: «Σου ανάβει την ψυχή αυτό που συμβαίνει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert