OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν σε Νετανιάχου: Μην προχωρήσεις σε προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών

10/07/2020 - 13:43
Μακρόν - Νετανιάχου
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην προχωρήσει στο σχέδιό του για προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών, ένα εγχείρημα που θα έβλαπτε την ειρήνη,σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Του υπενθύμισε τη δέσμευση της Γαλλίας υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και του ζήτησε να απόσχει από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών. Υπογράμμισε πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο και θα έθετε σε κίνδυνο τη δυνατότητα για μια λύση δύο κρατών για την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, Πέμπτη, Μακρόν και Νετανιάχου.

Βάσει της συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στον Νετανιάχου και τον πρώην αντίπαλό του, τον Μπένι Γκαντζ, η κυβέρνησή τους μπορεί να αποφανθεί σχετικά με την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, το οποίο προβλέπει κυρίως την προσάρτηση από το Ισραήλ της κοιλάδας του Ιορδάνη και εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που το εβραϊκό κράτος κατέχει από το 1967.

Το Παρίσι είχε προειδοποιήσει στα τέλη Ιουνίου το Ισραήλ εναντίον μιας τέτοιας προσάρτησης, η οποία «θα έπληττε» τις σχέσεις του με την ΕΕ, και είχε υπογραμμίσει πως το Παρίσι παραμένει«αποφασισμένο» να αναγνωρίσει, «όταν έρθει η στιγμή», το παλαιστινιακό κράτος.

Την Τρίτη, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία κάλεσαν το Ισραήλ, δια των υπουργών τους επί των Εξωτερικών, να εγκαταλείψει το σχέδιό του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράσθηκε επίσης εναντίον του σχεδίου, στο οποίο εξάλλου αντιτάσσεται ο Αμερικανός υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν.

Κατά την ίδια συνομιλία τους χθες, ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε την απαρέγκλιτη δέσμευση της Γαλλίας υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ και την αποφασιστικότητά της να εργασθεί για τον κατευνασμό των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Εξέφρασε την δέσμευσή του στη φιλία και την εμπιστοσύνη που συνδέουν τη Γαλλία και το Ισραήλ», ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΜΑΚΡΟΝΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert