Μάλι: Ο στρατός ανακοίνωσε αεροπορικά πλήγματα κατά «τρομοκρατικών οργανώσεων»

Οι ένοπλες δυνάμεις του Μάλι ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν χθες Τετάρτη «αεροπορικά πλήγματα» εναντίον «τρομοκρατικών οργανώσεων», οι οποίες «σχεδίαζαν» επιθέσεις στην περιοχή Τιμπουκτού, στο βόρειο της χώρας.

«Τα προληπτικά αεροπορικά πλήγματα των ΕΔΜα (των ενόπλων δυνάμεων του Μάλι), που ακολουθήθηκαν από επιχείρηση αερομεταφερόμενων δυνάμεων, είχαν στόχο» χθες περί τις 13:00 (τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας) «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου καταζητούμενου αρχηγού τρομοκρατών», ανέφερε ο στρατός μέσω X (του πρώην Twitter), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι «τρομοκράτες» αυτοί ασκούσαν «πιέσεις» στον «ειρηνικό πληθυσμού 35 χιλιόμετρα βόρεια του Τιμπουκτού», πόλη υπό πολιορκία «τζιχαντιστών» εδώ και μέρες, σύμφωνα με πηγές στην περιοχή. Συμμετείχαν σε «συγκέντρωση» και «σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον των ΕΔΜα» στην περιοχή, χωρίς να εξηγήσει τη φύση των «πιέσεων».

Στον απολογισμό που δημοσιοποίησε μετά την επιχείρηση, έκανε λόγο για καταστροφή οχήματος και εντοπισμό «υλικών κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών». Ο στρατός «καθησύχασε» επιμένοντας στην «αποφασιστικότητά του να καταδιώξει τους τρομοκράτες» που βρίσκονται σε «πυρετώδη» κατάσταση αφού η MINUSMA, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, παρέδωσε τον έλεγχο της Μπερ σε αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείυ Reuters