Μαύρη Θάλασσα: Αυτή είναι η απάντηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία αναβαθμίζει τις δυνάμεις της στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο της αύξησης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή τόσο μέσω υποδομών όσο και φυσικής παρουσίας, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλέξαντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του την Παρασκευή.

«Είναι αυτονόητο ότι αναβαθμίζουμε τις δυνάμεις μας ενόψει του γεγονότος ότι οι υποδομές του ΝΑΤΟ πλησιάζουν τις ακτές μας. Όλες οι προσπάθειές μας είναι απολύτως επαρκείς και αναλογικές προς τις πραγματικές απαιτήσεις της αμυντικής ασφάλειας», ανέφερε.

Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς και τις προσπάθειες των χωρών του ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν βάσεις και να αναπτύξουν πρόσθετες δυνάμεις (σημειώνεται πως οι ΗΠΑ αναμένεται να εγκαταστήσουν το πυραυλικό σύστημα THAAD στη Ρουμανία αυτό το καλοκαίρι).

Ο Γκρούσκο δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπαθεί τώρα να δαιμονοποιήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

«Όμως», είπε. «Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας υπήρξε εκεί τα τελευταία 200 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εποχής κατά την οποία η Κριμαία ανήκε στην Ουκρανία.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο συμφώνησαν ένα πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της αναγνωριστικής δραστηριότητας και της κλίμακας των ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι τον Μάρτιο ο στόλος θα έχει 13 διαφορετικά πλοία. Θα έχει αυξηθεί δηλαδή κατά 70% μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: Tass