Μεσόγειος: Επικίνδυνοι ελιγμοί ρωσικής φρεγάτας κοντά σε αμερικανικό πλοίο

 Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για το δεύτερο ψυχροπολεμικού τύπου περιστατικό, μέσα σε διάστημα εβδομάδων, δημοσιοποίησαν σήμερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική φρεγάτα “Yaroslav Mudry”πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων “USS San Jacinto” στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης (U.S.EUCOM).

Το USS San Jacinto επιχειρούσε κοντά στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D Eisenhower στην ανατολική Μεσόγειο, όπου εκτελούσε αποστολές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, αναφέρει το abcNews.

Το αμερικανικό πλοίο δεν απειλήθηκε από τους ελιγμούς της ρωσικής φρεγάτας, ενώ διατήρησε σταθερή την πορεία του και την ταχύτητά του, αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ελιγμοί του ρωσικού πλοίου, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.

Εξάλλου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε οτι την Τρίτη οτι το αμερικάνικο καταδρομικό USS Gravely παραβίασε τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας και κατέπλευσε επικίνδυνα κοντά στο Yaroslav Mudry, μια ρώσικη φρεγάτα, στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το USS Gravely πλησίασε την φρεγάτα Yaroslav Mudry, στις 17 Ιουνίου, σε «επικίνδυνη» απόσταση 180 μέτρων (55ft), το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωσή του.