Μετά τον Ομπάμα και ο Πούτιν στηρίζει Ελλάδα κα προειδοποιεί: «Δεν είναι παιχνίδι το Grexit»

Να μην παίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι του Grexit κάλεσε τους Ευρωπαίους Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ένα 24ωρο μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η δημοσίευση της συνέντευξής του στην ιταλικά εφημερίδα Corriere della Sera -η οποία προφανώς είχε γίνει πριν από το τηλεφώνημα- αποτελεί ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς όσους “φλερτάρουν” με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

Ο Πούτιν ο οποίος θα συναντήσει σε λίγες ημέρες τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη δεν παρέλειψε να επισημάνει με έμφαση
τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ιταλική εφημερίδα και αναδημοσιεύει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο κ.Πούτιν είπε:

» Η »σπέκουλα» για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία. Οι σχέσεις της χώρας μου με την Ελλάδα οικοδομούνται ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της ευρωζώνης ή μέλος του ΝΑΤΟ. Εχουμε πολύ στενούς δεσμούς ιστορικούς συνεργασίας με την Ελλάδα και είναι «κυριαρχικό δικαίωμα» του ελληνικού λαού να κάνει διαφορετικές συμμαχίες».

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Βερολίνο, η Μόσχα κάνει το ίδιο με δηλώσεις σαν κι αυτές του Πούτιν. Όλα αυτά έχουν την σημασία τους και την χρησιμότητά τους. Και πρεπει σαφώς η Αθήνα να τα εκμεταλλευθεί. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθεί ότι κάποιος “σωτήρας” θα δώσει “μαγικές λύσεις”. Οι αποφάσεις και οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε είναι πάντα δικό μας θέμα. Ελίζουμε ότι το έχουν καταλάβει αυτοί που πρέπει.