OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Άγριες συγκρούσεις του στρατού με χωρικούς

06/06/2021 - 14:31
Μιανμάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ συγκρούστηκαν με χωρικούς, οπλισμένους με τόξα και καταπέλτες, στο δέλτα του ποταμού Αγεγιαρουάντι και τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τρεις «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν και άλλοι δύο συνελήφθησαν στο χωριό Χλαϊσούε, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πήγαν εκεί για να συλλάβουν έναν άνδρα με την κατηγορία ότι συνωμοτούσε εναντίον του κράτους.

Ένας εκπρόσωπος της χούντας της Μιανμάρ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει τα γεγονότα στο χωριό, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Κιονπιάου. Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών από ανεξάρτητη πηγή.

Ο στρατός προσπαθεί να επιβάλει τον έλεγχό του αφότου ανέτρεψε την εκλεγμένη ηγέτιδα της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, τον περασμένο Φεβρουάριο. Μια συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ και απεσταλμένων του ASEAN (Σύνδεσμος Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας), που έγινε την Παρασκευή, προκάλεσε οργή σε ορισμένες περιοχές της Μιανμάρ σήμερα. Στην πόλη Μανταλάι διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία του ASEAN, κατηγορώντας τον ότι «νομιμοποιεί τη χούντα».

Συγκρούσεις ξέσπασαν πριν από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Χλαϊσούε, που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από την πόλη Γιανγκόν. Οι στρατιώτες έλεγαν ότι πήγαν στο χωριό αυτό για να κάνουν έρευνες για όπλα, ανέφεραν τουλάχιστον τέσσερα τοπικά ΜΜΕ και ένας κάτοικος.

«Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μόνο βαλλίστρες και υπάρχουν πολλά θύματα από την πλευρά τους», είπε ο κάτοικος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, φοβούμενος τυχόν αντίποινα σε βάρος του.

Το Khit Thit Media και το Delta News Agency μετέδωσαν ότι 20 πολίτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Οι χωρικοί προσπάθησαν να αντισταθούν χρησιμοποιώντας καταπέλτες αφού οι στρατιώτες επιτέθηκαν στους κατοίκους, πρόσθεσαν.

Ωστόσο, η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ MRTV υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκαν επίθεση με αεροβόλα και βέλη. Μετά την ανταλλαγή πυρών, βρέθηκαν τα πτώματα τριών επιτιθέμενων.

Εάν επιβεβαιωθεί ο απολογισμός που δίνουν τα τοπικά ΜΜΕ, θα είναι ο υψηλότερος που καταγράφεται μέσα σε 24 ώρες εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Περίπου 845 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον στρατό και την αστυνομία μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια ομάδα ακτιβιστών. Η χούντα πάντως αμφισβητεί αυτόν τον αριθμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Tags: ΜΙΑΝΜΑΡΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΧΟΥΝΤΑ ΜΙΑΝΜΑΡ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert