Military Times: Αμερικανικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από φιλο-Τουρκικές δυνάμεις στη Μανμπίζ

Αμερικανικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή της Μανμπίζ δέχθηκαν πυρά από μαχητές που φέρεται να στηρίζονται από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Military Times.com στο οποίο επικαλείται πηγές του Πενταγώνου.

Μια αμερικανική στρατιωτική περίπολος δέχθηκε πυρά στην περιοχή Μανμπίζ της Συρίας, από τοπικές δυνάμεις που πρόσκεινται στην Τουρκία, σύμφωνα με τους Military Times.

Αμερικανοί αξιωματούχοι της Επιχείρησης Inherent Resolve επιβεβαίωσαν στους Military Times ότι οι δυνάμεις συνασπισμού δέχθηκαν και απάντησαν σε πυρά από μια άγνωστη ένοπλη ομάδα στις 15 Οκτωβρίου κοντά στη Μανμπίζ στη βόρεια Συρία, περιοχή η οποία έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

«Τα στρατεύματα βρισκόντουσαν σε περιπολία μαζί με δυνάμεις του Πολιτικού Συμβουλίου της Μανμπίζ και δέχθηκαν πυρά από άγνωστη πηγή», δήλωσε στους Military Times ο συνταγματάρχης Sean Ryan, εκπρόσωπος του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

«Το περιστατικό είχε μικρή διάρκεια», πρόσθεσε.

Ο Ράιαν δήλωσε ότι οι περιπολίες συνασπισμού στη Μανμπίζ δεν δέχονται συχνά πυρά. Επίσης, δεν επιβεβαίωσε εάν οι πυροβολισμοί κατά των Αμερικανών ήταν από δυνάμεις που πρόσκεινται στην Τουρκία.

«Η περιοχή της Μανμπίζ είναι σχετικά ασφαλής, αλλά πολλοί κακοήθεις δρώντες προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα», δήλωσε.

Νωρίτερα φέτος, ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα, όπου πάλι Αμερικανοί δέχθηκαν πυρά από άγνωστη ένοπλη ομάδα που πιστεύεται ότι αποτελείτο από δυνάμεις ανταρτών που υποστηρίζοντια από την Τουρκία

Οι δυνάμεις των ανταρτών που πρόσκεινται στην Τουρκία αποτελούνται κυρίως από Σύριους Άραβες και Σύριους Τουρκμένους, οι οποίοι είναι γνωστοί ως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Πηγή Military Times