Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy), είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν συνολικά οι τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση ο κ. Ζελένσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Δεκέμβριο

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO.

Από την μεριά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε σε ανάρτησή του, το πλαίσιο της συζήτησης για την πορεία των εχθροπραξιών, περιέγραψε στον Έλληνα πρωθυπουργό τις τρέχουσες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, ιδίως όσον αφορά την αεράμυνα και το πυροβολικό. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της έγκαιρης αποδέσμευσης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters