OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν, Μέρκελ, Μακρόν και Ερντογάν για την Συρία

21/02/2020 - 13:41
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρωσία συζητά το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνόδου κορυφής για το Ιντλίμπ και τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο έκανε τα σχόλια αυτά αφού οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας τηλεφώνησαν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες, Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας καλώντας για τον τερματισμό της σύγκρουσης εκεί.

Ανάλογη συζήτηση είχαν σήμερα Μέρκελ και Μακρόν με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν.

«Η πιθανότητα διεξαγωγής μιας συνόδου κορυφής συζητείται. Δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε αποφάσεις για αυτό ακόμη. (Αλλά) αν και οι τέσσερις ηγέτες κρίνουν ότι είναι απαραίτητο, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη ότι η Μόσχα ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση στην Ιντλίμπ και συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την Άγκυρα για το θέμα αυτό.

«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι πραγματικά ανησυχητική. Η Ρωσία και η Τουρκία συνεχίζουν να συζητούν την κατάσταση. Θα θέλαμε να αποφύγουμε να μιλήσουμε για τα χειρότερα σενάρια», είπε, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας ένοπλης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία στην Ιντλίμπ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως «τα συριακά στρατεύματα πολεμούν εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ιντλίμπ» και «αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες εναντίον του συριακού στρατού και πρέπει να εξαλειφθούν».

Στο μεταξύ τα Ηνωμένα Έθνη επανέλαβαν σήμερα την έκκλησή τους για διακοπή των εχθροπραξιών στη βορειοδυτική Συρία, εκφράζοντας τον φόβο ότι η βία «μπορεί να καταλήξει σε λουτρό αίματος».

Περίπου το 60% των 900.000 ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, αλλά έχουν εγκλωβιστεί σε έναν όλο και περισσότερο συρρικνούμενο χώρο, είναι παιδιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), Γενς Λάρκε, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Η «αδιάκοπη βία» πρέπει να σταματήσει προτού μετατραπεί σε αυτό «που φοβόμαστε ότι μπορεί να καταλήξει, σε ένα λουτρό αίματος», είπε.

Τι ζήτησε ο Ερντογάν από Μέρκελ και Μαρκόν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να αναλάβουν «συγκεκριμένες ενέργειες» για να εμποδίσουν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρός μας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ — όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία—πρέπει να σταματήσουν.

 

Tags: ΡΩΣΙΑΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ρωσικός στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

25/12/2025 - 21:05
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

25/12/2025 - 19:03
Βενεζουέλα - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

25/12/2025 - 18:17

Διαβάστε Επίσης

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert