OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν τρία ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα drones [pics]

30/07/2023 - 11:14
UAV
Share on FacebookShare on Twitter

Πρώτη ενημέρωση: 11:14

Τελική ενημέρωση: 13:02

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τρία ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, που επιχείρησαν να επιτεθούν στη Μόσχα. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί και μόνο μικρής έκτασης ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη δύο κτιρίων με γραφεία στην επιχειρηματική συνοικία Moskva-Citi, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η περιοχή, που βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το Κρεμλίνο, είναι γνωστή για τα σύγχρονα πολυώροφα κτίριά της και ένα κτίριο που υπέστη ζημιές στέγαζε υπηρεσίες τριών υπουργείων της ρωσικής κυβέρνησης καθώς και διαμερίσματα κατοικιών, όπως ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι εχθρικά drones έχουν αρχίσει να φθάνουν στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες, ακόμη κι αν δεν προκαλούν σοβαρές ζημιές, προκαλεί αμηχανία στις αρχές που έχουν πει στον κόσμο πως η Ρωσία έχει τον πλήρη έλεγχο αυτής που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας.

Το συμβάν ακολουθεί εκείνο που σύμφωνα με τη Ρωσία ήταν μια παρόμοια απόπειρα της Ουκρανίας να επιτεθεί στη Μόσχα με δύο drones την περασμένη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, ένα από τα οποία καταρρίφθηκε κοντά στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Άμυνας. Είχε πει τότε ότι θα λάβει σκληρά ανταποδοτικά μέτρα εναντίον της Ουκρανίας.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε πει μετά την απόπειρα επίθεσης της Δευτέρας πως θα ακολουθούσαν και άλλες επιθέσεις με drones. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από το Κίεβο στο πιο πρόσφατο συμβάν. «Δεν υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί», ανέφερε ο Σομπιάνιν σε μια σύντομη δήλωση.

Οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας αναστάληκαν για λίγο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως δύο drones συνετρίβησαν στη συνοικία Moskva-Citi αφού εξουδετερώθηκαν με τη χρήση ραδιοηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε άλλο ένα στον αέρα πάνω από το Οντιντσόβο στην περιοχή της Μόσχας, ανέφερε.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Ιουλίου, αποτράπηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην πόλη της Μόσχας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι αντέκρουσε με επιτυχία επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, από 25 ουκρανικά drones τα οποία όπως είπε είτε κατέρριψε είτε τα ανάγκασε να συντριβούν. Κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν σημειώθηκαν ζημιές στο επεισόδιο στην Κριμαία, είπε.

Τζάμια και μπάζα

Μια νεαρή γυναίκα που έδωσε μόνο το μικρό της όνομα, Λίγια, περιέγραψε το συμβάν στη Μόσχα. «Οι φίλοι μου κι εγώ νοικιάσαμε ένα διαμέρισμα για να έρθουμε εδώ και να χαλαρώσουμε, και κάποια στιγμή ακούσαμε μια έκρηξη και ήταν σαν κύμα, όλοι πεταχτήκαμε πάνω», είπε στο Reuters. «Και στη συνέχεια υπήρχε πολύς καπνός και δεν μπορούσες να δεις τίποτα. Από ψηλά, μπορούσες να δεις φωτιά».

Τζάμια σε ένα πολυώροφο κτίριο ανατινάχθηκαν και γυαλί και μπάζα έπεσαν σε ένα τμήμα του πεζοδρομίου απο κάτω, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που ήταν στο σημείο, το οποίο αποκλείστηκε από την αστυνομία και τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Δύο drones έφθασαν στην περιοχή του Κρεμλίνου τον Μάιο στο πιο γνωστό συμβάν αυτού του είδους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: AVDRONESΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΜΟΣΧΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

19/12/2025 - 22:07
Βόρεια Μακεδονία
ΚΟΣΜΟΣ

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

19/12/2025 - 21:38
Βενεζουέλα - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

19/12/2025 - 20:46

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert