OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Μπάχαλο» με τον λιποτάκτη της Wagner: Θα απελαθεί ο Ρώσος μισθοφόρος από τη Νορβηγία – Διαψεύδει ο δικηγόρος του

23/01/2023 - 18:31
Wagner
Share on FacebookShare on Twitter

Πρώην διοικητής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ο οποίος κατέφυγε πρόσφατα στη Νορβηγία συνελήφθη από την αστυνομία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος, και μια ρωσική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως του είπαν ότι θα απελαθεί στη Ρωσία.

«Συνελήφθη… και εξετάζουμε κατά πόσον θα επιδιώξουμε δικαστική απόφαση για εγκλεισμό», δήλωσε ο δικηγόρος της αστυνομίας Λίνε Ίσαξεν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Αντρέι Μεντβέντεφ είναι πρώην διοικητής του ομίλου Wagner που πολεμά για τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διέφυγε διασχίζοντας τα σύνορα Ρωσίας-Νορβηγίας στην Αρκτική και έχει πει πως φοβάται για τη ζωή του αφού υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία και κακομεταχείριση Ρώσων κρατουμένων που στάλθηκαν στα μέτωπα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν για λογαριασμό της Wagner.

The ex-commander of the Wagner PMC, Andrei Medvedev, who fled to Norway, is going to be deported to Russia. He requested political asylum and is ready to testify against Prigozhin. In Russia, the famous "Wagner sledgehammer" most likely awaits him. pic.twitter.com/PwWL2h0QLm

— NEXTA (@nexta_tv) January 23, 2023

Η οργάνωση Gulagu.net, μια ρωσική οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κρατουμένων και είναι σε επαφή με τον Μεντβέντεφ, δήλωσε πως συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες το απόγευμα της Κυριακής (χθες) και του είπαν πως τον μεταφέρουν σε κέντρο κράτησης για να απελαθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε πως ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει «βάναυση δολοφονία και θάνατο» για το ότι μίλησε ανοιχτά εναντίον της Wagner αν επιστρέψει με τη βία στη Ρωσία. «Δεν εξαγνίζουμε τον Μεντβέντεφ. Έκανε πολλά κακά πράγματα στη ζωή του», ανέφερε η οργάνωση.

«Αλλά είδε το φως, το συνειδητοποίησε, είναι έτοιμος και πρόθυμος να συνεργαστεί με τον κόσμο, με τη διεθνή έρευνα και με τις αρχές της Νορβηγίας, θέλει να ζήσει και να καταθέσει» εναντίον της Wagner και του ιδρυτή της Γεβγκένι Πριγκόζιν, πρόσθεσε.

Διαψεύδει τα περί απέλασης ο δικηγόρος του

Ο Μεντβέντεφ, που είναι ορφανός, εντάχθηκε στον ρωσικό στρατό και πέρασε κάποιο διάστημα στη φυλακή προτού ενταχθεί στη Wagner τον περασμένο Ιούλιο με τετράμηνο συμβόλαιο το οποίο όπως λέει ο όμιλος παρέτεινε κατ΄επανάληψη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Είπε ότι διέσχισε τα χιονισμένα σύνορα με τη Νορβηγία από τη Ρωσία στον Αρκτικό Κύκλο αφού σκαρφάλωσε φράχτες με συρματόπλεγμα και διέφυγε από συνοριακή περίπολο με σκυλιά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις νορβηγικές αρχές για το θέμα, όμως ο Νορβηγός δικηγόρος του Μεντβέντεφ Μπρινγιούλφ Ρίσνες είπε στο Reuters: «Ο κίνδυνος να απελαθεί; Είναι μηδέν».

Η αστυνομία συνέλαβε τον Μεντβέντεφ καθώς υπήρχε «διαφωνία» για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά του, είπε ο Ρίσνες.

«Είναι υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και διαφωνούμε για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται. Αυτά έχουν προκαλέσει τριβές», είπε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: WAGNERΑΠΕΛΑΣΗΝΟΡΒΗΓΙΑΡΩΣΙΑΡΩΣΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Related Posts

Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

02/02/2026 - 21:46
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

02/02/2026 - 20:35
Τραμπ - Ινδία - Μόντι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

02/02/2026 - 20:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert