Μπαχμούτ: Οι σκληρές μάχες έκαναν «ζημιά» στις δυνάμεις της Wagner

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα ότι οι μάχες για τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ έχουν «πρακτικά καταστρέψει» τον ουκρανικό στρατό αλλά έχουν επίσης προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στις δυνάμεις του.

«Η μάχη για τη Μπαχμούτ σήμερα έχει ήδη καταστρέψει πρακτικά τον ουκρανικό στρατό, και δυστυχώς, έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Wagner», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό του μήνυμα.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με περισσότερα στρατεύματα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη Μπαχμούτ.

Οι ρωσικές δυνάμεις, αποτελούμενες από μονάδες του ρωσικού στρατού, μονάδες της Wagner και μονάδες των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, προσπαθούν από το καλοκαίρι του 2022 να καταλάβουν την στρατηγικής σημασίας πόλης Μπαχμούτ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τους για να κυριεύσουν τις πόλεις Μπαχμούτ και Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν σημειώνουν πρόοδο, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, ενώ αντίθετα ο φιλορώσος αξιωματούχος της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανέφερε πως σημειώνεται προέλαση.

Με πληροφορίες από: TASS, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters