OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Δεν θα υποκλιθώ» στον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν – Σκληρή επίθεση στον Τραμπ χωρίς να τον κατονομάσει ούτε μία φορά [vid]

08/03/2024 - 10:21
Μπάιντεν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ασυνήθιστα επιθετικός Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προκατόχου και αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ από τα πρώτα λεπτά της μεγάλης ομιλίας του για την κατάσταση της ένωσης το βράδυ χθες Πέμπτη (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), κατηγορώντας τον πως υποτάχθηκε, «υποκλίθηκε» στον Βλάντιμιρ Πούτιν και κρίνοντας πως «η ελευθερία και η δημοκρατία» στη χώρα υφίστανται «επίθεση».

Στο επιβλητικό ημικύκλιο του αμερικανικού Κογκρέσου, επευφημούμενος ζωηρά από κοινοβουλευτικούς της παράταξής του, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Ρεπουμπλικάνοι παρέμεναν καθισμένοι στις θέσεις τους, ο Δημοκρατικός ηγέτης, υποψήφιος για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, διαβεβαίωσε πως «δεν θα υποκλιθώ ποτέ» στον Ρώσο πρόεδρο, που διέταξε τον Φεβρουάριο του 2022 τις ένοπλες δυνάμεις του να εισβάλλουν στην Ουκρανία.

«Ο προκάτοχός μου, Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, λέει στον Πούτιν ‘κάνε ό,τι θες’. Όντως το είπε αυτό πρώην πρόεδρος, υποκλινόμενος σε Ρώσο πρόεδρο. Είναι σκάνδαλο. Είναι επικίνδυνο. Είναι απαράδεκτο!», ανέφερε, χωρίς ποτέ να προφέρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ.

“We have to stand up to Putin. To congress I say, sent me this bipartisan security bill! If we walk away, Ukraine, Europe and the free world will be at risk. My message to Putin is: we will not walk away,” Joe Biden said pic.twitter.com/QDjuWZQRsb

— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) March 8, 2024

«Η Ουκρανία μπορεί να σταματήσει τον Πούτιν αν σταθούμε στο πλευρό της και παρέχουμε τα όπλα που χρειάζεται για να αμυνθεί», ήταν ακόμη μια χαρακτηριστική φράση του Τζο Μπάιντεν που καταχειροκροτήθηκε ακόμη και από κάποιους Ρεπουμπλικάνους.

US President Biden delivered an absolutely powerful speech at his SOTU. When it came to Ukraine:

“Ukraine can stop Putin if we stand with Ukraine and provide the weapons they need to defend themselves.”

Roaring applause from both sides of the aisle. pic.twitter.com/airymGkbTJ

— (((Tendar))) (@Tendar) March 8, 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη πως θέλει το μέλλον της Αμερικής να βασίζεται στις «θεμελιώδεις αξίες» της: «την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την ισότητα».

«Να όμως που κάποιοι άλλοι άνθρωποι της ηλικίας μου βλέπουν άλλη ιστορία», αυτή μιας Αμερικής παραδομένης «στην αποστροφή, στην εκδίκηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, στον 77χρονο αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ.

«Hate, anger, revenge, retribution are among the oldest of ideas,» President Joe Biden says as he closes his State of the Union address. «But you can’t lead America with ancient ideas that only take us back.» pic.twitter.com/Ekb3zURfhX

— PBS NewsHour (@NewsHour) March 8, 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να «πάρει εκδίκηση» για την ήττα του στις εκλογές του 2020, την οποία ουδέποτε αποδέχθηκε. Παρότι είναι αντιμέτωπος με δικαστικές διώξεις.

Ο πρώην πρόεδρος είχε υποσχεθεί πως θα «διόρθωνε» τον αντίπαλό του απευθείας. Χθες κατηγόρησε τον Δημοκρατικό πρόεδρο πως έχει μετατρέψει τις ΗΠΑ σε χώρα όπου η κατάσταση είναι αντάξια «ταινίας τρόμου», ενώ ζήτησε να γίνουν ντιμπέιτ ανάμεσά τους.

Αντικρούοντας τη ρητορεία περί «παρακμής» των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως επί προεδρίας του, η χώρα κατέγραψε τη «μεγαλύτερη ανάκαμψη» της ιστορία της, έπειτα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Δεν θα το διαβάσετε στους τίτλους των εφημερίδων αλλά, σε χιλιάδες πόλεις και χωριά ο αμερικανικός λαός γράφει ιστορία με τη μεγαλύτερη ανάκαμψη που έχει ειπωθεί ποτέ στην ιστορία», τόνισε με έμφαση.

Αυτό σημαίνει «μέλλον γεμάτο υποσχέσεις», κατά τον Τζο Μπάιντεν, που μοιάζει αποφασισμένος να παίξει το χαρτί της αισιοδοξίας, αντικρούοντας τον αντίπαλό του.

Four years ago, our country was hit by the worst pandemic and economic crisis in a century.

Together, we achieved 15 million new jobs, the lowest inflation in the world, and 50-year low unemployment.

The American people are writing the greatest comeback story never told. pic.twitter.com/jmqXBPj3M6

— President Biden (@POTUS) March 8, 2024

Ακόμη, καταφέρθηκε εναντίον της αναίρεσης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας για την άμβλωση, υποσχόμενος να «αποκαταστήσει» την προστασία του δικαιώματος των Αμερικανίδων, αν οι πολίτες εκλέξουν Κογκρέσο τασσόμενο υπέρ του «δικαιώματος στην επιλογή».

«Ξεκάθαρα, αυτοί που καυχώνται για το ότι ακύρωσαν» την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση από το Ανώτατο Δικαστήριο «δεν έχουν ιδέα για τη δύναμη των γυναικών στην Αμερική», είπε.

«Όμως το ανακάλυψαν όταν η αναπαραγωγική ελευθερία κρινόταν στις κάλπες και νίκησε το 2022, το 2023 και θα το ανακαλύψουν ξανά το 2024», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΚΟΓΚΡΕΣΟΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΟΥΚΡΑΝΙΑΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Related Posts

Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25/03/2026 - 12:24
drone
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

25/03/2026 - 10:27
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

25/03/2026 - 09:50

Διαβάστε Επίσης

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25η Μαρτίου: Δείτε ζωντανά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση – Τα νέα όπλικά συστήματα [vid]

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και πυρηνικά όπλα

Ρούμπιο για 25η Μαρτίου: Επιδιώκουμε εμβάθυνση σχέσεων με την Ελλάδα για την κοινή ευημερία των λαών μας

Top News

Λευτέρης Σουλτάτος για Βάσω Λασκαράκη: Θα ήθελα να την έχω φίλη αλλά εκείνο το βράδυ με κοιτούσε κάπως περίεργα

Δημήτρης Αλεξανδρής: Το σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής, θα μπορούσα να δουλεύω και φορτηγό

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: Τα ξαναβρήκαμε μετά από ένα διάστημα που οι σχέσεις μας ήταν δύσκολες

Ο Πασχάλης για το «στιγμιαίο λάθος» και το σχόλιο του Νίκου Συρίγου: Έχει παρατραβήξει το πράγμα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert