Μπουντάνοφ: Η Ρωσία γνώριζε μέσω Συρίας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα από τις 15 Φεβρουαρίου

Ο Κίριλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής του της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, της GUR, υποστήριξε ότι η Ρωσία γνώριζε την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στο έδαφός της, ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Μιλώντας στο Τρίτο Διεθνές Φόρουμ Στρατηγικών Επικοινωνιών, ο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες της τρομοκρατικής επίθεσης πέρασαν μέσω της Συρίας στη Μόσχα, καταρρίπτοντας οποιουσδήποτε ισχυρισμούς περί αιφνιδιασμού.

Ο Μπουντάνοφ τόνισε ότι η Ρωσία γνώριζε την προέλευση των ένοπλων ομάδων και τις διαδρομές τους προς τη Μόσχα.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τα πιθανά κίνητρα πίσω από τις ενέργειες της Ρωσίας, ο επικεφαλής της GUR εκτίμησε πως η Μόσχα είτε ενορχήστρωσε το όλο περιστατικό, δηλαδή την τρομοκρατική επίθεση, για να απομακρύνει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, είτε υποτίμησε το μέγεθός της, στην προσπάθειά της να κατηγορήσει την Ουκρανία.

Ο Μπουντάνοφ επέκρινε το Κρεμλίνο για την προσπάθειά του να εμπλέξει το Κίεβο στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο Crocus City Hall της Μόσχας.

Καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, ο Μπουντάνοφ τόνισε ότι δεν υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες, ακόμη και εναντίον αντιπάλων.

Επιπλέον ο επικεφαλής της GUR έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον – κατά τον ίδιο – στόχο της Ρωσίας να δημιουργήσει ελεγχόμενο χάος, αλλά σημείωσε την αποτυχία οποιουδήποτε οργανισμού να διαχειριστεί το χάος αποτελεσματικά, τονίζοντας το απρόβλεπτο τέτοιων ενεργειών.

Πηγή: United24 Media