OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Μυρίζει μπαρούτι» στα Βαλκάνια: Ένταση στο Κόσοβο – Φήμες για πυροβολισμούς – Διαψεύδει η Σερβία τα περί εισβολής

31/07/2022 - 23:45
Κόσοβο
Share on FacebookShare on Twitter

Ένταση προκαλεί στο βόρειο Κόσοβο η απόφαση της Πρίστινας για αντικατάσταση όλων των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Επιπλέον από την 1η Αυγούστου οι Σέρβοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στο Κόσοβο με τις ταυτότητές τους, αλλά θα χρειάζονται ειδικά έγγραφα.

Σήμερα το απόγευμα οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις πόλεις του βορείου Κοσόβου όπου οι Σέρβοι αποτελούν πλειοψηφία.

Δύο οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με την Σερβία αποκλείστηκαν από Σέρβους που έστησαν οδοφράγματα τοποθετώντας βαριά φορτηγά οχήματα κάθετα στον δρόμο.

Στον αποκλεισμό των δρόμων οι Σέρβοι προέβησαν μετά από πληροφορία ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Kοσόβου κατευθύνονται προς τα διοικητικά σύνορα με την Σερβία.

In northern #Kosovo, people are blocking roads and building barricades, and air raid sirens have sounded in some cities.

We remind, the President of #Serbia said that the Kosovo authorities are preparing an attack on local Serbs at midnight on August 1. pic.twitter.com/oob7xmOc3u

— NEXTA (@nexta_tv) July 31, 2022

Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από τον διοικητή του βορείου τομέα της αστυνομίας της πόλης Μιτρόβιτσα, Μπέσιμ Χότι. Στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα, οι Σέρβοι διαδηλώνουν στην κεντρική πλατεία ταυτόχρονα στο νότιο τμήμα της πόλης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, προετοιμάζουν συγκεντρώσεις και οι Αλβανοί.

Σε διάγγελμά του ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απηύθυνε έκκληση προς όλους να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ειρήνη.

«Ζητώ από τους Αλβανούς να συνέλθουν, από τους Σέρβους να μην υποκύπτουν σε προκλήσεις, αλλά ζητώ επίσης από τους εκπροσώπους των ισχυρών και μεγάλων χωρών, που έχουν αναγνωρίσει τη λεγόμενη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να δώσουν λίγη προσοχή στο διεθνές δίκαιο και στην πραγματικότητα επί τόπου και να μην επιτρέψουν στους προστατευόμενούς τους να προκαλέσουν συγκρούσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος.

🔴⚡ #Serbia #Kosovo https://t.co/UWRdDsUBw7

— LumiCelestial 🇺🇲 (@LuxandraV) July 31, 2022

Κατά μήκος του ποταμού Ίμπαρ που χωρίζει το βόρειο και το νότιο τμήμα της Μιτρόβιτσα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης KFOR.

#Update: Just in – However the media in #Kosovo reports that the streets of the city of #Mitrovica have been emptied and evacuated (everyone was told to remain inside), and that sirens are still blazing near the border of #serbia. pic.twitter.com/Xs4otMEqMf

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) July 31, 2022

#Update: Just in – New video footage from the city of #Mitrovica in Kosovo, of a bunch of armored vehicles and special forces arriving in the city, near the border of #Serbia. pic.twitter.com/eG1kbHf9fi

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) July 31, 2022

Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας διαψεύδει όλες τις πληροφορίες που διαδίδονται στο διαδίκτυο περί εισόδου του σερβικού στρατού στο Κόσοβο. «Εξαιτίας του μεγάλου όγκου παραπληροφόρησης που σκόπιμα διοχετεύει η Πρίστινα και των πληροφοριών που διαδίδονται μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένους ιστότοπους, και στις οποίες αναφέρεται ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ του σερβικού στρατού και της αποκαλούμενης αστυνομίας του Κοσόβου το υπουργείο ‘Αμυνας ανακοινώνει: Προς το παρόν, ο σερβικός στρατός δεν έχει περάσει τη διοικητική γραμμή και δεν έχει εισέλθει με κανέναν τρόπο στο έδαφος του Κοσόβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, ανέφερε πως ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από τη Σερβική κυβέρνηση έριξαν πυρά στο Βόρειο Κόσοβο.

«Οι ερχόμενες μέρες είναι δύσκολες, ασταθείς. Αντιμετωπίζουμε τον Σερβικό σωβινισμό που γνωρίζουμε καλά», είπε ο ίδιος.

Kosovo PM Albin Kurti says that armed groups controlled by the Serbian government fired shots today in Northern Kosovo.

"The days ahead can be challenging. We're facing the type of Serbian chauvinism that we know well”. pic.twitter.com/3kkOoyZNAU

— Visegrád 24 (@visegrad24) July 31, 2022

Tags: ΑΛΒΑΝΟΙΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΒΟΥΤΣΙΤΣΚΟΣΟΒΟΣΕΡΒΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

27/12/2025 - 10:55
Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

27/12/2025 - 10:22
Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

27/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Να μ’ αγαπάς - spoiler: Ο Άγγελος σώζει τον Ορφέα από τη μανία του Λευτέρη

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλείνουν το ρεύμα πρς Αθήνα στα Μάλγαρα - Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert