Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Μάχες για εναέρια κυριαρχία – Δραματική αύξηση στους νεκρούς! (vid)

Σε 158 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στις τάξεις του στρατού, μετά την ανακοίνωση σήμερα της απώλειας άλλων 54 στρατιωτικών στους κόλπους των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της αποσχισθείσας αυτής περιοχής.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες στηρίζονται από την Αρμενία, και του Αζερμπαϊτζάν μαίνονται από την Κυριακή.

“Η Αρμενία διαθέτει “αποδείξεις” ότι η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ” δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα.

“Η Άγκυρα προσέφερε στο Μπακού στρατιωτικά οχήματα, όπλα, καθώς και στρατιωτικούς συμβούλους. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εκπαίδευσε και μετέφερε χιλιάδες μισθοφόρους και τρομοκράτες από περιοχές που ελέγχει στη βόρεια Συρία”, δήλωσε ο Πασινιάν. “Αυτοί οι μισθοφόροι και οι τρομοκράτες μάχονται σήμερα κατά των Αρμενίων”, πρόσθεσε.

Ώρες αργότερα κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο:

Ενώ για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, μια σύγκρουση σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έφερε, έστω και προσωρινά, σε κοινό μέτωπο Αμερική, Ρωσία και Γαλλία. Με κοινή δήλωσή τους, οι πρόεδροι των τριών χωρών ζήτησαν από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών που μαίνονται από την περασμένη Κυριακή.