Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ρωσοαζέρικη περίπολος δέχτηκε πυρά από ελεύθερο σκοπευτή – Δεν υπάρχουν θύματα

Μια μικτή περίπολος Ρώσων και Αζέρων στρατιωτών δέχτηκε πυρά σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η περίπολος αυτή «έγινε στόχος πυρών από ένα άγνωστο άτομο που χρησιμοποιούσε όπλο ελεύθερου σκοπευτή» ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχουν θύματα. Η διοίκηση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, μαζί με εκπροσώπους της αζέρικης πλευράς και του Καραμπάχ, ερευνούν» το θέμα, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Μπακού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αζέροι στρατιώτες σκότωσαν πέντε Ρώσους στρατιώτες ανοίγοντας πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους, καθώς τους είχαν «μπερδέψει» με Αρμένιους αυτονομιστές. Ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης την ίδια ημέρα από «άγνωστα μέλη ένοπλων αρμενικών ομάδων», οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του.

Όπως έχει δηλώσει το Κρεμλίνο, η Ρωσία θα αποφασίσει από κοινού με το Αζερμπαϊτζάν για το μέλλον της αποστολής της για τη διατήρηση της ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Μόσχα είχε αναπτύξει δυνάμεις στην περιοχή αυτή από το 2020.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters