ΝΑΤΟ: Σύσταση επιτροπής για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων από τον Ζάεφ

Ο Ζάεφ και η Κυβέρνηση του τρέχουν να προλάβουν το χρονοδιάγραμα για την επίτευξη των προαπαιτούμενων, ώστε να μπορε΄σουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Τόσο ζεστά το έχει πάρει ο Ζάεφ που προχώρησε στη σύσταση επιτροπής που θα πραγματεύεται την διαδικασία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, τέθηκε πρόεδρος της επιτροπής, ενώ οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Ράντμιλα Σέκερινσκα Γιανκόβσκα, Μπουγιάρ Οσμάνι και ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, ορίσθηκαν ως αναπληρωτές.

Επίσης, την επιτροπή συμπληρώνουν ως μόνιμα μέλη, οι Υπουργοί Όλιβερ Σπασόφσκι, Ρενάτα Ντεσκόσκα, Ντράγκαν Τεβντόβσκι, Νταμιάν Μαντσέφσκι, ο Aρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Βάσκο Γκιουρτσινόφσκι, ο διευθυντής της Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Διαβαθμισμένων Πληροφοριών Στόγιαν Σλαβέσκι, ο Εθνικός Συντονιστής για το ΝΑΤΟ Στέβο Πενταρόβσκι, ο Υφυπουργός Άμυνας Μπέκιμ Μακσουτί και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αγκίμ Νουχίου.

Η κυβέρνηση ενημερώνει ότι άλλα μέλη της κυβέρνησης και στελέχη μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες της επιτροπής, σε περίπτωση που τα θέματα συζήτησης άπτονται των αντικειμένων ή των αρμοδιοτήτων τους.

Πηγή : European Western Balkans