Ναβάλνι: Ανακοίνωσε ότι τερματίζει την απεργία πείνας του

Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι τερματίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε εδώ και 24 ημέρες για να καταγγείλει τις συνθήκες κράτησής του, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

«Δεν αποσύρω το αίτημα να δω τον γιατρό που χρειάζεται, έχω απώλεια αίσθησης σε τμήματα των χεριών και των ποδιών μου…Δεδομένης της εξέλιξης αυτής και των συνθηκών αυτών, αρχίζω τον τερματισμό της απεργίας πείνας», έγραψε ο Αλεξέι Ναβάλνι σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συνέλαβε την περασμένη Τετάρτη, σχεδόν 1.800 ανθρώπους σε όλη τη Ρωσία, σε διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας που έχει βλάψει σοβαρά την υγεία του.

Η εκπρόσωπός του φυλακίστηκε για δέκα ημέρες και ένας άλλος στενός σύμμαχός του τέθηκε υπό κράτηση, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε την ομιλία του για την κατάσταση του έθνους προειδοποιώντας την Δύση να μην παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας χωρίς να αναφέρει σκοπίμως τίποτα για τον Ναβάλνι.

«Αυτή είναι μια από τις τελευταίες ανάσες μιας ελεύθερης Ρωσίας, όπως λένε πολλοί. Βγήκαμε έξω για τον Αλεξέι … εναντίον ενός πολέμου στην Ουκρανία και της άγριας προπαγάνδας», δήλωσε η Μαρίνα, μια φοιτήτρια που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters