Νέα εποχή στην προσομοίωση με εισαγωγή της αφής στην εικονική πραγματικότητα

Νέα εποχή στην προσομοίωση με εισαγωγή της αφής στην εικονική πραγματικότητα!

Μια συνεργασία μεταξύ μιας εταιρίας προσομοίωσης πτήσης εικονικής πραγματικότητας που εδρεύει στις Η.Π.Α. και μιας γαλλικής εταιρείας έχει οδηγήσει σε ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να «αγγίζουν» τους διακόπτες και τα κουμπιά που χρηισμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας άσκησης.

Η εταιρία Go Touch VR με έδρα τη Γαλλία και η εταιρεία FlyInside Inc που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκαν σε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνολογία αφής για να βοηθήσει τους πιλότους να εκπαιδεύονται πιο γρήγορα. Το σύστημα ήταν διαθέσιμο για επίδειξη κατά τη διεθνή έκθεση Eurosatory στο Παρίσι.

Η ενισχυμένη προσομοίωση θα επιτρέψει στο προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στους πολιτικούς αεροπόρους – να αποκτήσουν και να διατηρήσουν πιο γρήγορα τις βασικές γνώσεις κατάρτισης, δήλωσε ο Laurent Dutronc, συνιδρυτής της FlyInside. Η εταιρεία παρείχε τον προσομοιωτή πτήσης, το λογισμικό, το σενάριο και την τρισδιάστατη μοντελοποίηση για την εκπαίδευση, ενώ το Go VR Touch συνέβαλε στα τμήματα του αισθητήρα αφής.

Το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί για την εκπαίδευση πιλότων σε όλους τους τύπους ελικοπτέρων και αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας, καθώς και σε οχήματα εδάφους, σύμφωνα με τη Go Touch VR.

ΠΗΓΗ: www.nationaldefensemagazine.org