Νέα τούνελ από τη Χαμάς – Ανησυχία στο Ισραήλ

Φτιάχνει ξανά τα τούνελ στη Γάζα η Χαμάς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν ενδείξεις κατασκευής “επιθετικών” τούνελ που οδηγούν από τη Λωρίδα της Γάζας, εντός του ισραηλινού εδάφους, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν.

Η διαπίστωση αυτή των Ισραηλινών έρχεται ελάχιστες μόνο ημέρες, μετά την ρίψη ρουκέτας από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ και τον βομβαρδισμό αντιποίνων από την ισραηλινή αεροπορία, στρατοπέδου της οργάνωσης
.

Πάντως η Χαμάς, μετά την ισραηλινή επιδρομή, έσπευσε να συλλάβει τον θερμοκέφαλο που έριξε τη ρουκέτα, γεγονός που υποδειλώνει πως, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, δεν επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή πλευρά αξιολόγησε θετικά την κίνηση αυτή της Χαμάς, αλλά δηλώνει έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, κυρίως λόγω της απειλής των τούνελ.

Όσον αφορά την απειλή των τζιχαντιστών, ο Ισραηλινός υπουργός, είπε πως η εξάπλωση του εξτρεμιστικού Ισλάμ είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, όπως αποδεικνύουν οι ανά την υφήλιο τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: Jerusalem Post
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert