Νεκρός από τα πυρά αστυνομικού έπεσε ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και ο οποίος ήταν μεταξύ των προσώπων στα οποία απένειμε χάρη την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 27/1/2025, η αστυνομία της πολιτείας Ιντιάνα.
Μέλος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Τζάσπερ πυροβόλησε τον 42χρονο Μάθιου Χατλ, αφού αυτός προσπάθησε να αντισταθεί στη σύλληψή του την Κυριακή το απόγευμα, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.
“Στη διάρκεια αντιπαράθεσης μεταξύ του υπόπτου και του πράκτορα, ο τελευταίος έκανε χρήση του όπλου του και τραυμάτισε θανάσιμα τον ύποπτο”, προσέθετε η ανακοίνωση, στην οποία διευκρινιζόταν ότι και το θύμα είχε στην κατοχή του όπλο.
PARDONED J6ER FATALLY SHOT AMID ALTERCATION WITH POLICE
Matthew W. Huttle, a 42-year-old who served time for his role in the Jan. 6 Capitol attack and was pardoned by Donald Trump, was shot and killed by a Jasper County sheriff’s deputy during a traffic stop in Indiana following… pic.twitter.com/LqtCIfjGCU
— MeidasTouch (@MeidasTouch) January 27, 2025
Ο Χατλ, που είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση και είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox59, ήταν μεταξύ των περίπου 1.500 ανθρώπων που συμμετείχαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο και στους οποίους ο Τραμπ έδωσε χάρη αμέσως μετά την ορκωμοσία του την προηγούμενη εβδομάδα.
Η απόφαση του Ρεπουμπλικάνου είχε προκαλέσει την αντίδραση του κόμματός του κυρίως επειδή έδωσε χάρη και σε πρόσωπα που επιτέθηκαν εναντίον μελών των δυνάμεων της τάξης.
Σύμφωνα με το Fox59, ο θείος του Μάθιου Χατλ συμμετείχε επίσης στην επίθεση στο Καπιτώλιο και είχε καταδικαστεί σε 30 μήνες φυλάκιση, αφού δήλωσε ένοχος ότι επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό με το κοντάρι σημαίας.
Όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ένα ακόμη πρόσωπο, που είχε συμμετάσχει στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου και είχε λάβει χάρη από τον Τραμπ, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Φλόριντα καθώς είχε καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο.
Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ-




