Νέο μήνυμα Ζελένσκι στην Ευρώπη: Αντιμετωπίζουμε ένα κράτος τρομοκράτη, κοιτάξτε ψηλά, κλείστε τον εναέριο χώρο! [vid]

Ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στέλνει στους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Στο διάρκειας ενός λεπτού και είκοσι δευτερολέπτων μήνυμα, ο Ζελένσκι κάνει μια σύντομη αλλά εξαιρετικά παραστατική καταγραφή των όσων έχουν γίνει στις 20 μέρες από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Το βίντεο ξεκινά με το ερώτημα: «Γερμανία; Γαλλία; Πολωνία; Ιταλία; Ουκρανία».

Παρουσιάζει στιγμές από την καθημερινότητα των Ουκρανών πριν τον πόλεμο, με τον Ζελένσκι να ακούγεται να λέει:

«Είμαστε ένας λογικός λαός. Είμαι ο Πρόεδρος μιας λογικής χώρας, ενός λογικού Έθνους. Και πατέρας δύο παιδιών».

Το σκηνικό αλλάζει με πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών περιοδικών να παρουσιάζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως Τζόκερ ή Χίτλερ και να έχουν τίτλους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την θέση τους παίρνουν εικόνες από βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων και τον Ζελένσκι να λέει:

«Σκοτώνουν τα παιδιά μας και καταστρέφουν μαιευτήρια. Γιατί; Για να αποτρέψουν τις Ουκρανές ακόμη και από το να γεννήσουν; Αυτή είναι μια δολοφονία. Μια προσχεδιασμένη δολοφονία».

«Δεν είναι απλά η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η έναρξη ενός πολέμου ενάντια στην Ευρώπη», συνεχίζει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ενώ στο βίντεο εμφανίζονται εικόνες από διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ουκρανία από όλη την Γηραιά Ήπειρο, με τα συνθήματα που ακούγονται να είναι «Η Ουκρανία είναι Ευρώπη, ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου».

«Αντισταθήκαμε. Δεν θα συγχωρήσουμε τους φόνους των πολιτών μας. Ευρωπαίοι, δεν θα μπορέσετε να πείτε ότι δεν είδατε τι συνέβαινε στους Ουκρανούς», λέει ο Ζελένσκι, μα τα πλάνα να δείχνουν τους ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη ή την τραυματισμένη έγκυο γυναίκα στο μαιευτήριο της πόλης.

«Είδατε. Γνωρίζετε. Εμείς όλοι αντιμετωπίζουμε ένα κράτος ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ» καταλήγει ο Ζελένσκι.

Και σε κόκκινο φόντο εμφανίζεται η φράση: «Κοιτάξτε ψηλά, κλείστε τον εναέριο χώρο».