OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Έχει ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται να στείλει περισσότερα drones και στρατεύματα στη Ρωσία

23/12/2024 - 15:47
Βόρεια Κορέα - Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ότι εντόπισε σημάδια ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να στείλει περισσότερα στρατεύματα και όπλα, συμπεριλαμβανομένων drones – καμικάζι, στη Ρωσία.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη παράσχει Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων και συστήματα πυροβολικού τύπου M1989 Koksan μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία και φαίνεται να προετοιμάζεται να παράγει περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα αποσταλούν εκεί, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νότια Κορέα (JCS).

«Τα drones καμικάζι είναι ένα από τα καθήκοντα στα οποία έχει επικεντρωθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε αξιωματούχος του JCS, προσθέτοντας ότι ο Βορράς εξέφρασε την πρόθεσή του να τα δώσει στη Ρωσία.

Τέτοια drones έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στον πόλεμο της Ουκρανίας και ο Κιμ διέταξε τη μαζική παραγωγή τους και την εκπαίδευση των στραυιωτών στην χρήση τους, επικαλούμενος τον εντεινόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σεούλ, η Ουάσιγκτον και το Κίεβο έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν περίπου 12.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία, με τουλάχιστον 1.100 από αυτούς να έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι αυξανόμενοι στρατιωτικοί δεσμοί της Πιονγκγιάνγκ με τη Μόσχα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για τη Σεούλ.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα, σύμφωνα με το JCS, ότι η Βόρεια Κορέα θα εκτοξεύσει έναν υπερηχητικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς γύρω στο τέλος του έτους πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Με την υποστήριξη της Ρωσίας, πιθανότατα θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν διάφορες στρατηγικές προκλήσεις το επόμενο έτος, όπως η εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και η πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής για να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη με τις ΗΠΑ», δήλωσε αξιωματούχος του JCS.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Αντιαεροπορικοί πύραυλοι και οικονομική βοήθεια το «αντίτιμο» για την αποστολή στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα

Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Νότιας Κορέας Χαν Ντακ-σου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα, Xavier T. Brunson.

Ο Χαν τόνισε τη σημασία της από κοινού διατήρησης μιας ενδελεχούς στάσης ασφαλείας από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, καθώς η Βόρεια Κορέα μπορεί να «εκτιμήσει λάθος» τη «σοβαρή κατάσταση» της Σεούλ και να διαπράξει διάφορες προκλήσεις, όπως εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε το γραφείο του Χαν.

Ο Brunson τόνισε τη «σημασία της δράσης, όχι των λέξεων», και είπε ότι θα διασφαλίσουν μια κοινή στάση για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απειλή μέσω πρακτικών κοινών ασκήσεων.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: DRONESΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert