OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Εντολή για αντίποινα σε κάθε πρόκληση της Πιονγιάνγκ μετά τον «υγιεινό περίπατο» των βορειοκορεατικών drones

28/12/2022 - 11:57
Βόρεια Κορέα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντίποινα χωρίς δισταγμό παρά τα πυρηνικά όπλα της γείτονος, ανακοίνωσε το γραφείο του, έπειτα από παρείσφρηση βορειοκορεατικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της.

Πέντε βορειοκορεατικά drones παρεισέφρησαν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα, ωθώντας τον στρατό της Νότιας Κορέας να απογειώσει εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα για να τα αναχαιτίσει, στην πρώτη τέτοιου είδους παρείσφρηση από το 2017.

«Θα πρέπει να τιμωρούμε και να προβαίνουμε σε αντίποινα για οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι το πιο ισχυρό μέσο για την αποτροπή των προκλήσεων», ανέφερε ο Γιουν σε σύνοδο που είχε με τους συμβούλους του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του, τον Κιμ Εούν-χίε.

«Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε ή να διστάζουμε επειδή η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά όπλα», σημείωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος.

Η παρείσφρηση τη Δευτέρα προκάλεσε επικρίσεις στη Νότια Κορέα για την αεράμυνά της. Ο Γιουν επέπληξε τον στρατό, ιδιαίτερα για την αποτυχία του να καταρρίψει τα drones, ενώ πετούσαν πάνω από τη Νότια Κορέα για ώρες.

Η Σεούλ απάντησε τη Δευτέρα στέλνοντας μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βόρεια Κορέα για τρεις ώρες.

Ο υπουργός Άμυνας Λι Γιονγκ-σουπ δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι ο Γιουν του έδωσε εντολή να στέλνει drones στη Βόρεια Κορέα σε απάντηση σε οποιαδήποτε παρείσφρηση «ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι διακινδυνεύει μια κλιμάκωση».

Ο νοτιοκορεατικός στρατός απολογήθηκε για την απάντησή του και σημείωσε ότι δεν μπορούσε να καταρρίψει τα drones της Βόρειας Κορέας επειδή ήταν πολύ μικρά.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την σύμμαχο των ΗΠΑ Νότια Κορέα δοκιμάζονται για δεκαετίες, αλλά έχουν οξυνθεί περισσότερο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της συντηρητικής κυβέρνησης του Γιουν τον Μάιο, με την δέσμευση να υιοθετήσει σκληρότερη γραμμή με την γειτονική χώρα.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σχέδια για την δαπάνη 560 δισεκατομμυρίων γουόν (441,26 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια για να βελτιώσει τις αμυντικές της ικανότητες κατά των drones.

«Θα ενισχύσουμε την (…) ικανότητά μας αντιποίνων για να μπορούμε να καταστρέψουμε σημαντικές εγκαταστάσεις οπουδήποτε στη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι δαπάνες για την άμυνα υποβάλλονται για έγκριση από το κοινοβούλιο.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: DRONESΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert