OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα-Ναυάγιο: Αξιωματικός προσπάθησε να καθελκύσει τις σωσίβιες λέμβους

22/04/2014 - 09:35
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα μέλος του πληρώματος του κορεατικού επιβατηγού, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη, είπε ότι προσπάθησε να καθελκύσει τις σωσίβιες λέμβους, αλλά δεν μπόρεσε να τις πλησιάσει λόγω της κλίσης του πλοίου.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν αξιωματικό του πλοίου, ο οποίος ωστόσο δεν κατονομάζεται.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για εγκληματική αμέλεια.

Οι τέσσερις στέκονταν με σκυμμένα κεφάλια καθώς δέχονταν ερωτήσεις έξω από το δικαστήριο όπου ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον εισαγγελέα.

Μέλη του πληρώματος του πλοίου της Νότιας Κορέας το οποίο ναυάγησε μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες, ζητούσαν επανειλημμένα από τους αξιωματικούς της γέφυρας να τους απαντήσουν σχετικά με το αν θα έπρεπε να δώσουν εντολή για την εγκατάλειψη του πλοίου, ωστόσο δεν πήραν καμία απάντηση, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις.

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, το οποίο αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό.
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 104.

Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα, οι 339 ήταν έφηβοι και εκπαιδευτικοί που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 174 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί.
Ο καπετάνιος του πλοίου, Λι Τζουν-σέοκ, 69 ετών και άλλα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αμέλεια.

Αρκετά μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, εγκατέλειψαν το πλοίο καθώς αυτό βυθιζόταν, ενώ είχε δοθεί εντολή στους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες τους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Η πρόεδρος Παρκ Γκεούν-χίε δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εντολή αυτή ισοδυναμεί με «πράξη δολοφονίας».

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KBS, επικαλούμενος τα πρακτικά της συνομιλίας μεταξύ του πληρώματος και του ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας, αναφέρει ότι είχε δοθεί επανειλημμένως στους επιβάτες η οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Μείνετε εκεί που είστε. Μην μετακινείστε. Θα είναι πιο επικίνδυνο εάν μετακινηθείτε», ήταν η οδηγία που είχε δοθεί στους επιβάτες.
Επί μισή ώρα το πλήρωμα του τρίτου καταστρώματος ρωτούσε τη γέφυρα μέσω ασύρματων συσκευών εάν θα πρέπει να δώσουν την εντολή για εγκατάλειψη του πλοίου, μετέδωσε το KBS. Καμία απάντηση δεν εδόθη.
«Εκείνη τη φάση δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποια ήταν η κατάσταση στη γέφυρα», μετέδωσε το KBS επικαλούμενο δηλώσεις του πληρώματος.

«Συνεχίζαμε τις προσπάθειές μας, αλλά… εφόσον η γέφυρα δεν έδινε καμία εντολή, το πλήρωμα του τρίτου ορόφου ακολούθησε τις οδηγίες του καταστατικού και κάναμε ανακοινώσεις στους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους. Το κάναμε τουλάχιστον 3 φορές».

Ένα από τα παιδιά ήταν αυτό που προειδοποίησε για τον κίνδυνο, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματικός του πυροσβεστικού σταθμού.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Λι δεν βρισκόταν στη γέφυρα όταν άρχισε να παίρνει κλίση το πλοίο. Την διακυβέρνηση εκείνη τη στιγμή είχε αναλάβει ένας 26χρονος αξιωματικός, ο οποίος δεν είχε τη σχετική εμπειρία για το συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής, δήλωσαν μέλη του πληρώματος. Ο Λι δήλωσε στους δημοσιογράφους πως φοβόταν ότι οι επιβάτες θα παρασύρονταν από τα ορμητικά ρεύματα εάν εγκατέλειπαν το πλοίο. Ο ίδιος δεν έχει εξηγήσει μέχρι στιγμής τους λόγους για τους οποίους είχε εγκαταλείψει το πόστο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Κορέα: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων – ΒΙΝΤΕΟ

Tags: ΚΟΡΕΑΝΑΥΑΓΙΟΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΠΛΟΙΟ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Ρωσία: Συνελήφθησαν και θα ανακριθούν δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert