Ντμίτρι Ρογκόζιν: Ο πρώην συνεργάτης του Πούτιν γλίτωσε τον θάνατο και τα βάζει με τα Caesar, τον Μακρόν και το ΝΑΤΟ

Μόλις «γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια» ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, πέρασε στην «αντεπίθεση» απειλώντας θεούς και δαίμονες, μεταξύ των οποίων και τον… Εμανουέλ Μακρόν!

Όπως είναι γνωστό, ο Ρογκόζιν τραυματίστηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στον ελεγχόμενο από τους φιλορώσους τομέα του Ντονέτσκ, σε ξενοδοχείο.

Ο Ρογκόζιν είχε δηλώσει την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, πως θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του.

Πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Rosocosmos, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ο Ρογκόζιν παρείχε συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε πως προσάρτησε, μαζί με την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Μία από τις πρώτες δουλειές που έκανε μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, ήταν να στείλει απειλητική επιστολή στον Γάλλο Πρέσβη Πιερ Λεβί, στην οποία εσώκλειε και ένα θραύσμα από οβίδα Γαλλικού Caesar, το οποίο φέρεται να αφαίρεσαν οι γιατροί από τους αυχενικούς σπονδύλους του.

Ο Ρογκόζιν στην επιστολή αυτή κατηγορεί την Γαλλία για «εκατοντάδες θανάτους στο Ντονμπάς» από γαλλικά όπλα και «μισθοφόρους», ενώ συγκρίνει την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν με την κυβέρνηση-μαριονέτα του Βισί και υπόσχεται «τιμωρία» στις χώρες του ΝΑΤΟ.