Ο Αμερικανικός στρατός ζητά τη βοήθεια του Χόλιγουντ για ένα «ρωσικό» τεθωρακισμένο [pic]

Η σχέση του αμερικανικού Πενταγώνου με τη βιομηχανία παραγωγής μαζικής κουλτούρας είναι γνωστή χρόνια τώρα. Η συνεργασία, ειδικότερα, της αμερικανικής κυβέρνησης και του Χόλιγουντ θεωρείται δεδομένη και διαχρονική.

Ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζεται για τα πιο πιθανά και απίθανα στρατιωτικά σενάρια, όντας έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ξένη απειλή. Παρόλο που οι Αμερικανοί έχουν στα χέρια τους τα περισσότερα από τα ξένα όπλα που αποτελούν απειλές, με σκοπό την επιχειρησιακή δεινότητα, υπάρχει ένα τυφλό σημείο: η Ρωσία.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν φέρουν στο δυναμικό τους ρωσικά όπλα, ούτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, κάτι που τους οδηγεί πολλές φορές στο να αυτοσχεδιάσουν. Οι ΗΠΑ συχνά χρησιμοποιούν αντίγραφα ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, ή ακόμη και δικά του όπλα «καμουφλαρισμένα» έτσι ώστε να μοιάζουν (εξωτερικά) στα ρωσικά, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων.

Αυτή τη φορά ο αμερικανικός στρατός είχε την ανάγκη ενός ρωσικού τεθωρακισμένου T-72 και στράφηκε στο Χόλιγουντ! Έτσι, ανέθεσε σε μια εταιρεία ειδικών εφέ του, που ονομάζεται Westefx, που έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές υπερπαραγωγές όπως «Taken» και «James Bond», να δημιουργήσει από το μηδέν, ένα τεθωρακισμένο σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα.

Η Westefx χρησιμοποίησε ως βάση ένα αμερικανικό Humvee και από εκεί άρχισε το «χτίσιμο». Τα νέα εξαρτήματα που παρέχει η Westefx παίρνουν το Humvee και τα κάνουν να μοιάζει με ρωσικό T-72 και BTR-90.

Τα ρωσικά T-72 εξάγονται σε όλο τον κόσμο και έχουν συμμετάσχει παντού από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας στον πόλεμο της Ουκρανίας στο Donbass. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ο αμερικανικός στρατός έχει στη διάθεσή του ένα πραγματικό T-72, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται για εξάσκηση.

Το τεθωρακισμένο κατακτήθηκε ως τρόπαιο από τον ιρακινό στρατό κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm το 1991.

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Army Times