Ο επικεφαλής των Seals υπενθυμίζει τον κώδικα μυστικότητας και προειδοποιεί!

Ο επικεφαλής των Navy Seals, αντιναύαρχος Μπράιαν Λούζεϊ, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους παραβιάζουν τον κώδικα μυστικότητας της δύναμης

Onalert Newsroom
Ο επικεφαλής των Seals υπενθυμίζει τον κώδικα μυστικότητας και προειδοποιεί!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής των Navy Seals, της επίλεκτης δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μία μονάδα της οποίας εκτέλεσε την επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους παραβιάζουν τον κώδικα μυστικότητας της δύναμης εκδίδοντας απομνημονεύματα ή μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης.

Ο αντιναύαρχος Μπράιαν Λούζεϊ, διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, καταγγέλλει με επιστολή του όσους επιζητούν την διασημότητα ή οικονομικά οφέλη αποκαλύπτοντας στοιχεία για τις μυστικές αποστολές των Navy Seals.

Η προειδοποίηση αυτή απευθύνεται λίγες ημέρες αφού το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει στις 11 και τις 12 Νοεμβρίου ντοκιμαντέρ με θέμα ένα μέλος των Navy Seals, που ισχυρίζεται ότι είναι το πρόσωπο που σκότωσε τον μπιν-Λάντεν στις 2 Μαΐου 2011 κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.(Διαβάστε εδω το άρθρο – “Ο Seal που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν!” και δείτε βιντεο)

“Σημαντικός όρος του κώδικα συμπεριφοράς μας είναι ‘Δεν δημοσιοποιώ τη φύση της δραστηριότητάς μου και δεν επιδιώκω να αποκτήσω αναγνώριση για τις πράξεις μου”, αναφέρει ο αντιναύαρχος στην επιστολή αυτή, η οποία υπογράφεται και από τον επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού Μάικλ Μαγκαράτσι.

“Δεν θα ανεχθούμε την σκόπιμη ή εγωιστική μη τήρηση των θεμελιωδών αξιών μας με αντάλλαγμα τη διασημότητα ή το οικονομικό όφελος”, αναφέρεται στην επιστολή, όπου επισημαίνεται επίσης ότι “η ανωνυμία και η εμπιστευτικότητα” αποτελούν “δέσμευση ζωής”, ενώ απευθύνεται προειδοποίηση για “δικαστικές συνέπειες” κατά των μελών των Navy Seals που “παραβιάζουν σκοπίμως τον νόμο, αποκαλύπτοντας απόρρητες πληροφορίες”.

Ωστόσο, το δίκτυο Fox News δεν έχει την πρόθεση να ματαιώσει την μετάδοση του ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο “The Man who Killed Usama ben Laden” (Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν).

“Ούτε το υπουργείο Αμυνας, ούτε άλλος κυβερνητικός θεσμός που να εκφράζει ανησυχία έχει έλθει σε επαφή με το Fox News σε ό,τι αφορά το ντοκιμαντέρ και έχουμε την απόλυτη πρόθεση να το μεταδώσουμε όπως έχει προγραμματισθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου“, δήλωσε η Κάρλι Σάναχαν, εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο στρατιωτικός που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ του Fox News είναι το πρόσωπο που σκότωσε τον μπιν Λάντεν.

“Ο,τι και να ισχύει, και ακόμη και αν στο μεταξύ αποστρατεύθηκε, ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να δεσμεύεται να μην κάνει λόγο για μυστικές πληροφορίες, κυρίως κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδίδεται σε εθνική εμβέλεια”, ανέφερε σε email της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου ‘Ειμι Ντέρικ-Φροστ.

Ενα άλλο μέλος των Navy Seals που συμμετείχε στην επιχείρηση του Αμποταμπάντ, ο Ματ Μπισονέτ, κατηγορείται στο πλαίσιο έρευνας από την αμερικανική κυβέρνηση για παραβίαση νομικής υποχρέωσης, μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του “No Easy Day” που έγινε μπεστ σέλερ. Τώρα, ετοιμάζεται να εκδώσει και δεύτερο βιβλίο με τίτλο “No Hero: the Εvolution of a Navy Seal”. Ομως αυτήν τη φορά φρόντισε να υποβάλει προς έγκριση το περιεχόμενο στο Πεντάγωνο.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου