«Hunter Killer»: Ο υποβρύχιος Τζέραρντ Μπάτλερ στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Ο υποβρύχιος Τζέραλντ Μπάτλερ πήγε στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ για μια ιδιότυπη avant-premiere της νέας ταινίας του »Hunter Killer».

Η αίθουσα τύπου του Πενταγώνου γέμισε από την χολυγουντιανή λάμψη του Τζέραρντ Μπάτλερ – ο οποίος υποδύεται τον διοικητή της φανταστικής επίθεσης από το USS Arkansas.

Το σενάριο της ταινίας αφορά σε μια επιχείρηση που στοχεύει στην αποτροπή του πολέμου με τη Ρωσία. Ο Μπάτλερ δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία να φέρει το είδος του υποβρυχίου στον 21ο αιώνα. Ο «Hunter-Killer,» είναι μια ευκαιρία να μπουν οι θεατές στα υποβρύχια και να δουν τον πολιτισμό «και πραγματικά να δούμε πώς αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται, δουλεύουν, το θάρρος τους, τη νοημοσύνη τους, βασικά τη λαμπρότητα τους», δήλωσε ο ηθοποιός.

H πλοκή εναλλάσσεται μεταξύ του υποβρυχίου, μιας ομάδας ειδικών επιχειρήσεων που έχει διεισδύσει στη Ρωσία, και στο Πεντάγωνο.

Ο Αντιαναύαρχος Fritz Roegge, τώρα πρόεδρος του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, ήταν ο διοικητής της υποβρύχιας δύναμης των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. «Ήμουν προνομιούχος να φιλοξενήσω τον κ. Butler στο Pearl Harbor για να τον κατευθύνω, να τον προσανανατολίσω στην υποβρύχια δύναμη», δήλωσε ο ναύαρχος.

Το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε την προσπάθεια ακόμα και όταν η υπηρεσία παρέμεινε «εστιασμένη με λέιζερ» στον πόλεμο στη σημερινή εποχή μεγάλου ανταγωνισμού εξουσίας. «Αλλά αγωνιζόμαστε επίσης για ταλέντο και σε αυτή τη δυναμική οικονομία, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βρούμε τρόπους να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά στρατιωτών να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπηρετήσουν τη χώρα μας στο Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο Roegge.

Μόνο ένα μικρό κλάσμα νέων Αμερικανών πληροί τις προϋποθέσεις για να υπηρετήσει στο στρατό. Ένας ακόμα μικρότερος αριθμός γνωρίζει τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι υπηρεσίες. «Αν και το Πολεμικό Ναυτικό επωφελείται από την τεχνολογία που μας δίνει τις πιο ικανές πλατφόρμες και εξοπλισμό στον κόσμο, οι άνθρωποι μας είναι πραγματικά οι μεγαλύτερες δυνάμεις μας», δήλωσε ο Roegge. «Σύμφωνα με τα λόγια ενός άλλου σπουδαίου Σκωτσέζου – John Paul Jones -« Οι άνδρες σημαίνουν περισσότερα από τα όπλα στην αξιολόγηση ενός πλοίου. »Έτσι, θα παραμείνουμε μόνο το μεγαλύτερο Ναυτικό του κόσμου προσελκύοντας το καλύτερο ταλέντο από όλο το έθνος μας».

ΠΗΓΗ: US DEPARTMENT OF DEFENSE
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ: Jim Garamone