«Ο Προφήτης εντέλει πόλεμο κατά των απίστων», λένε οι αλβανόφωνοι του Κοσόβου!

Η Ισλαμική Κοινότητα του Κοσσόβου δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι πράξεις που αντιβαίνουν όσα παραγγέλνει το Κοράνιο και η συμπεριφορά του Πεϊνγκαμπέρ (ο προφήτης Μωάμεθ).

Για το λόγο αυτό και καταδικάζει αυστηρά αυτές τις πράξεις και τις απορρίπτει ως απαράδεκτες για την μουσουλμανική κοινότητα ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με συνέντευξη του Ναϊμ Τερνάβα Μουφτή της Πρίστινα, στον τηλεοπτικό Σταθμό ΚΛΑΝ του Κοσόβου : «Όταν γυρίζουμε στη συμπεριφορά του προφήτη, στις θεολογικές πηγές και τα ιστορικά έγγραφα (Κοράνιο, Χάντιθ, Σίρα και Τεφσίρ), διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τρεις φάσεις στην κλήση για Τζιχάντ, σύμφωνα με τις περιστάσεις που βρίσκονται οι μουσουλμάνοι σε μια κοινωνία.
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ: – Όταν οι μουσουλμάνοι είναι λίγοι σε αριθμός και δεν δύνανται να νικήσουν σε μια φυσική αντιπαράθεση με τους απίστους, είναι υποχρεωμένοι σ’ αυτή την περίπτωση να ζήσουν ειρηνικά με τους μη μουσουλμάνους και να διακηρύξουν μήνυμα διαλλακτικό. Εμείς διαπιστώνουμε τέτοιο παράδειγμα αυτής της φάσης, όταν ο Μωάμεθ και οι οπαδοί του ήταν κατατρεγμένη μειοψηφία στη Μέκκα. Όταν οι μουσουλμάνοι ήταν εντελώς λίγοι σε αριθμό, οι ανακοινώσεις που ο Μωάμεθ έλαβε σ’ αυτή τη Φάση ήταν ο στίχος 256 της Σούρας Σουρετού Ελ Μπακέρ ή το δεύτερο κεφάλαιο «Στη θρησκεία δεν έχει βία» υπό τις συνθήκες αυτές απεύθυνε έκκληση για ανεξιθρησκία και ανακοίνωση τιμωρία για τους απίστους στον άλλο κόσμο (αντί μιας τιμωρίας στον κόσμο τούτο).
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ: – Όταν οι μουσουλμάνοι είναι σε θέση και οι πηγές τους ώστε να υπερασπιστούν επαρκώς την ισλαμική κοινότητα, οι μουσουλμάνοι καλούνται να δεσμευτούν σε αμυντικό Τζιχάντ. Έτσι όταν ο Μωάμεθ είχε εγκαθιδρύσει συμμαχίες με διάφορες ομάδες εκτός Μέκκας και με την μουσουλμανική κοινότητα τότε ο Θεός τους το επέτρεψε στους μουσουλμάνους, να πολεμήσουν, ο Μωάμεθ έλαβε τις ανακοινώσεις όπως είναι οι στοίχοι 39-40 της Σούρα Σουρετού Ελ Χάτζι Ο στίχος 39 Εκείνων που τους επιτίθενται με πόλεμο, τους έχει δοθεί η άδεια να πολεμήσουν, διότι τους έχει γίνει η αδικία, ο Αλλάχ έχει τη δύναμη να τους βοηθήσει εκείνων (τους μουσουλμάνους) Ο στίχος 40. (Τους επετράπη να πολεμήσουν) Εκείνοι, οι οποίοι μόνο διότι είπαν ο Αλλάχ είναι ο Θεός μας! Εκδιώχθηκαν απ’ τα σπίτια τους χωρίς κανένα δικαίωμα.
ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ: – Στην περίπτωση που οι μουσουλμάνοι δημιουργούν μια σταθερή πλειοψηφία και έχουν καταλάβει την πολιτική εξουσία σε μια περιοχή, τότε τους έχει δοθεί η εντολή να ξεκινήσουν επιθετικό Τζιχάντ. Δια τον λόγο αυτό, όταν η Μέκκα και η Σαουδική Αραβία ήταν υπό τον έλεγχο του Μωάμεθ, εκείνος έλαβε την κλήση (Στοίχους) ώστε να καταπολεμηθούν όλοι οι άπιστοι. Στη Σούρα 9, στοίχος 29, εμπεριέχεται: Πολεμήστε όσους δεν πιστεύουν τον Αλλάχ και τον άλλο κόσμο, δεν θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που απαγόρεψε ο Αλλάχ και ο απεσταλμένος του, δεν πιστεύουν την αληθινή θρησκεία, έως ότου παραδοθούν εφόσον θα είναι ηττημένοι. Λαμβάνοντας όλα τούτα τα γεγονότα υπόψη οι εκτελεστές δεν αντιπροσωπεύουν το ισλαμικό δόγμα διότι έχουν ξεκινήσει το Τζιχάντ ενώ είναι αδύναμοι προκαλώντας ζημιές στο έμψυχο και υλικό απόθεμα των αδελφών μας! Γι’ αυτό παρακαλώ τον Αλλάχ ώστε οι αδελφοί μας να καθοδηγηθούν» κλείνει τη δήλωση του ο Ναϊμ Τερνάβα!.