OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κλιμακώνει άμεσα την κρίση με τις ΗΠΑ με νέους υπερηχητικούς πυρηνικούς πυραύλους – ΒΙΝΤΕΟ

04/02/2019 - 06:30
ρωσικός στρατός - kalibr
Share on FacebookShare on Twitter

Η ανακοίνωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την αναστολή της συμμόρφωσης των ΗΠΑ με τις προβλέψεις της Συνθήκης για τα Πυρηνικά INF, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Ρωσίας, η οποία διά στόματος του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, θα προχωρήσει ταχέως στην κατασκευή και δημιουργία νέων οπλικών συστημάτων με πυρηνικές δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την ανάπτυξη νέων όπλων στη Ρωσία λόγω παρόμοιων ενεργειών των ΗΠΑ, ιδίως για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού πυραυλικού οπλικού συστήματος μεσαίας εμβέλειας, το οποίο θα μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

«Εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ανακοινώσει παρόμοια προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων θα κάνουμε και εμείς το ίδιο», ανέφερε σε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Συμφωνώ με τις προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας που προβλέπουν την έναρξη εργασιών για την παράδοση των πυραύλων Kalibr αλλά και την προσαρμογή τους ώστε να μπορούν να εκτοξεύονται από επίγειες εγκαταστάσεις (μέχρι στιγμής οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται από πολεμικά πλοία και υποβρύχια) και την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί ένας νέος υπερηχητικός πύραυλος, που θα είναι ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές όπως οι Kalibr, μεσαίας εμβέλειας” σημείωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Σοϊγκού, εκτός από τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης που είναι επικεντρωμένα με την παραγωγή πυραύλων μεσαίας και μικρής εμβέλειας, η Ρωσία έχει παρατηρήσει για αρκετό καιρό να παραβιάζονται οι διατάξεις της Συνθήκης για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίας εμβέλειας (INF). «Με άλλα λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει την παραγωγή αυτών των πυραύλων», είπε ο Σοϊγκού.
.
Την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τρούμπ και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσαν ότι η Ουάσιγκτον θα αναστείλει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την Συνθήκη INF από τις 2 Φεβρουαρίου και θα την εγκαταλείψει μέσα σε έξι μήνες, εάν η Ρωσία δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά της.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για παραβίαση της συνθήκης για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014. Έκτοτε, η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένως επαναλάβει τους ισχυρισμούς της, ενώ η Μόσχα τους απορρίπτει και προωθεί τις αντιθέσεις της σχετικά με την εφαρμογή της συνθήκης από την πλευρά των ΗΠΑ .

Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη INF υπεγράφη μεταξύ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Δεκεμβρίου 1987 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου 1988. Καλύπτει ανεπτυγμένους και μη ανεπτυγμένους επίγειους πυραύλους μικρής εμβέλειας (από 500 έως 1.000 χιλιόμετρα) και μέσης εμβέλειας (από 1.000 έως 5.500 χιλιόμετρα).

Δείτε βίντεο:

Πηγή: TASS

Tags: ΗΠΑΠΥΡΗΝΙΚΑΡΩΣΙΑΣΥΝΘΗΚΗ INFΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Related Posts

ρωσικός στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

25/12/2025 - 21:05
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

25/12/2025 - 19:03
Βενεζουέλα - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

25/12/2025 - 18:17

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert