OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «δεν θα αποδεχθεί την ήττα του σύντομα»

08/11/2020 - 10:26
Τραμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα δεδομένο αναδεικνύεται – και ξεκαθαρίζεται – από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του, μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικανός δεν θα αποδεχθεί σύντομα την ήττα του.

Ο Τραμπ, ο οποίος από την πρώτη νύχτα των εκλογών αμφισβήτηση ευθέως διαδικασία και αποτέλεσμα, δεσμεύθηκε χθες να συνεχίσει τις δικαστικές προσφυγές, με την ελπίδα να αλλάξουν τα αποτελέσματα σε κάποιες πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στον Μπάιντεν.

Από την πλευρά τους, σύμμαχοι του Τραμπ εντός του κόμματος, αν και φαίνεται να διαφωνούν για τα επόμενα βήματα, σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν τη στρατηγική του ή παραμένουν σιωπηλοί.

«Το απλό γεγονός είναι ότι οι εκλογές κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει. Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει επικυρωθεί ως νικητής σε καμία πολιτεία, πόσο δε μάλλον στις πολύ αμφίρροπες πολιτείες όπου θα γίνει υποχρεωτική ανακαταμέτρηση ή στις πολιτείες όπου η εκστρατεία μας έχει υποβάλει βάσιμες και νόμιμες νομικές προσφυγές από τις οποίες ενδέχεται να καθοριστεί ο τελικός νικητής», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε χθες το απόγευμα.

Οι σύμμαχοι και οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ σε ιδιωτικές συζητήσεις έχουν παραδεχθεί ότι οι πιθανότητες που έχει να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών και να παραμείνει στον Λευκό Οίκο είναι μικρές. Ενώ προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη παραδοχή της ήττας του απερχόμενου προέδρου, έχουν ζητήσει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν οι νομικές προσφυγές.

«Θα πρέπει να επιτρέψει στις επανακαταμετρήσεις να γίνουν, να υποβάλει όποιες προσφυγές υπάρχουν και μετά, αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να παραδεχθεί την ήττα του», σχολίασε ένας σύμβουλος του Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου και το ίδιο του το κόμμα έχουν υποβάλει πολλές προσφυγές για παρατυπίες στις εκλογές. Δικαστές ήδη έχουν απορρίψει τις προσφυγές τους στις πολιτείες Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Νεβάδα.

Στην Πενσιλβάνια, που χάρισε στον Μπάιντεν τη νίκη, δικαστές δέχθηκαν το αίτημα των Ρεπουμπλικανών και ζήτησαν να τεθούν στην άκρη κάποιες κάλπες, ενώ τους έδωσαν μεγαλύτερη πρόσβαση στην καταμέτρηση. Νομικοί εκτιμούν ότι οι προσφυγές του Τραμπ δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο μεταξύ οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τις νομικές αυτές προσφυγές, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters. «Θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι κάθε ψήφος μετρήθηκε και ζητεί διαφάνεια», τόνισε πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Όταν ανακοινώθηκε η νίκη του Μπάιντεν, ο Τραμπ βρισκόταν στη Βιρτζίνια στο γήπεδο του γκολφ του, λίγο αργότερα εθεάθη να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο φορώντας ένα καπέλο «Κάντε την Αμερική Ξανά Μεγάλη», με βλοσυρό βλέμμα. Υποστηρικτές του Μπάιντεν συγκεντρώθηκαν και γιόρτασαν κοντά στον Λευκό Οίκο.

Η άλλη οπτική

Οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν ότι ο Τραμπ ενδέχεται να αμαυρώσει την κληρονομία του, αν τελικά δεν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο με χάρη, υπονομεύοντας τη μελλοντική του πολιτική ισχύ. «Θα ήταν αδύνατο για εκείνον να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024, αν εμφανιστεί σαν κάποιος που δεν ξέρει να χάνει», δήλωσε πηγή των Ρεπουμπλικάνων από το Κογκρέσο.

Η παρουσιάστρια του Fox News Λόρα Ίνγκραχαμ, ένθερμη υποστηρίκτρια του Τραμπ, κάλεσε την Παρασκευή τον πρόεδρο, αν και όταν έρθει η ώρα, να δεχθεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα «με χάρη και αυτοκυριαρχία», ενώ η συντηρητική εφημερίδα Wall Street Journal σχολίασε ότι ο Ρεπουμπλικάνος «χρειάζεται στοιχεία για να αποδείξει τη νοθεία στις εκλογές».

«Αν ο Μπάιντεν διαθέτει 270 εκλέκτορες μετά το τέλος της καταμέτρησης και των προσφυγών, ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να πάρει μια απόφαση. Ελπίζουμε ότι στην περίπτωση αυτή, θα παραδεχθεί την ήττα του με χάρη», τόνιζε η εφημερίδα στο άρθρο της.

Ένας σύμβουλος του Τραμπ επεσήμανε ότι ο προσωπάρχης του Μαρκ Μέντοους είναι αυτός που μάλλον θα συζητήσει μαζί του το θέμα της παραδοχής της ήττας του. Όμως ο Μέντοους βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση.

Άλλος πρώην σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου εκτίμησε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ή ο σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, είναι αυτοί που θα χρειαστεί να συζητήσουν μαζί.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει το δικαίωμα να πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να το δεχθεί (…) δεν είναι παραγωγικό να ζητεί κανείς την άμεση παραδοχή της ήττα του», σχολίασε ο Άρι Φλέτσερ που ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Τζορτζ Ου. Μπους. «Το καλύτερο για να παραμείνει ενωμένη η χώρα είναι να δοθεί στον πρόεδρο ένα λογικό χρονικό διάστημα να δεχθεί τα αποτελέσματα».

Πηγή: Reuters, BBC, CBS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΗΠΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Τραμπ - Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

06/12/2025 - 09:56
Τσερνόμπιλ
ΚΟΣΜΟΣ

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

06/12/2025 - 09:51
Ουκρανία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

06/12/2025 - 09:33

Διαβάστε Επίσης

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Top News

Καρέ που στοίχειωσαν τον πλανήτη: Από τον πνιγμένο Αλάν Κουρντί και τον «Falling Man», στον απελπισμένο άνδρα του Χονγκ Κονγκ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert